Stefan Saaristo Finlands Svenska Andelsförbundin hallitukseen

Osuuskunta Pohjanmaan Lihan toimitusjohtaja Stefan Saaristo valittiin Finlands Svenska Andelsförbundin hallitukseen eroavan Mats Brandtin tilalle. Kokous pidettiin Vaasassa 24.4.2014. Andelsförbundetin hallitukseen kuuluvat nyt toimitusjohtaja Lars Björklöf (pj.) Raaseporista, toimitusjohtaja Stefan Saaristo Maalahdesta (varapj.), maanviljelijä Jan Anderssén Pedersörestä, maanviljelijä Maria Pietola Raaseporista ja markkinointijohtaja Kjell Olenius Hyvinkäältä.

Varajäseninä toimivat maanviljelijä Henrik Strandberg Uusikaarlepyystä, maanviljelijä Patrik Häggblom Jomalasta, maanviljelijä Niels Borup Lapinjärveltä, professori Pirjo Laaksonen Vaasasta ja maanviljelijä Kristian Westerholm Inkoosta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.