OP-Pohjolan uudeksi nimeksi OP

OP-Pohjola-ryhmä tiedotti 6.10. jatkavansa uudistumistaan myös brändin osalta. Nyt finanssiryhmä tiedotti nimen muutoksesta, jossa ryhmän uudeksi nimeksi tulee OP. Muutos tulee voimaan vuoden 2015 alussa.

Pankki-, vahinkovakuutus ja varallisuudenhoitoliiketoiminnat ovat jatkossa kaikki OP-brändin alla. Pohjola-tuotemerkistä ei  ryhmällä ole tarkoitus luopua. Sen tulevasta käytöstä OP tiedottaa erikseen myöhemmin.

Ryhmä suosittelee myös osuuspankkien ottavan käyttöönsä OP-alkuiset markkinointinimet ja mainitsee tiedotteessaan esimerkkeinä OP Keski-Suomi, OP Mäntsälä, OP Raasepori, OP Raseborg.

”Uuden OP-nimen sisällä on tarina Osuuspankin (O) ja Pohjolan (P) liitosta. Nimenmuutos sinetöi onnistumisemme pankki- ja vahinkovakuutuksen yhdentymisessä ja integroidussa finanssiryhmämalliajattelussa. Uusi brändi erottautuu ja rakentuu hienolla tavalla ryhmämme eri osien historiasta ja arvoista. Samalla se antaa suunnan ryhmän uudelle alulle”, sanoo pääjohtaja Reijo Karhinen.

”Moderni brändimme on jatkuvassa vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja hyvin vahvasti digitaalinen. Uusi nimi OP on lyhyt ja ytimekäs. Se viestii helppoudesta, läheisyydestä ja yhtenäisyydestä. Se toimii hyvin myös digitaalisessa ympäristössä”, sanoo OPn viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

”Tavoitteenamme on tarjota markkinoiden asiakaslähtöisimmät ja älykkäimmät finanssipalvelut yhden brändin alla ja samalla rakentaa hyperpaikallista finanssitoimijaa, jossa inhimillisyys, lämpö ja läheisyys yhdistyvät digitaalisuuteen”

Uuden pääkaupunkiseudun Pohjola Pankki Oyj:stä ja Helsingin OP Pankista rakentuvan pankin nimeksi tulee OP Pankki Oyj. Pohjola Vakuutuksesta tulee OP Vakuutus.

OP-Pohjola-ryhmän uusi nimi OP Ryhmä otetaan käyttöön 1.1.2015 alkaen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Mikä merkitys demokratialla oikeastaan edes on – yhteiskunnassa tai osuuskunnassa?

Demokratiaa ajatellaan usein lähinnä välineenä. Se on menettelytapa, jolla saadaan kansan tai ainakin enemmistön tahto selville ja parhaassa tapauksessa toteutettua. Huono systeemi, mutta ei olla parempaakaan keksitty, kuten tavataan sanoa. Todellisuudessa demokratia pitää sisällään jotain paljon syvällisempää osallisuuden tunteesta yhteisöllisyyteen. Sellaista mikä on ehkä unohdettu myös demokratiakouluiksi aikoinaan kutsutuissa osuuskunnissa.