OP-Pohjolan uudeksi nimeksi OP

OP-Pohjola-ryhmä tiedotti 6.10. jatkavansa uudistumistaan myös brändin osalta. Nyt finanssiryhmä tiedotti nimen muutoksesta, jossa ryhmän uudeksi nimeksi tulee OP. Muutos tulee voimaan vuoden 2015 alussa.

Pankki-, vahinkovakuutus ja varallisuudenhoitoliiketoiminnat ovat jatkossa kaikki OP-brändin alla. Pohjola-tuotemerkistä ei  ryhmällä ole tarkoitus luopua. Sen tulevasta käytöstä OP tiedottaa erikseen myöhemmin.

Ryhmä suosittelee myös osuuspankkien ottavan käyttöönsä OP-alkuiset markkinointinimet ja mainitsee tiedotteessaan esimerkkeinä OP Keski-Suomi, OP Mäntsälä, OP Raasepori, OP Raseborg.

”Uuden OP-nimen sisällä on tarina Osuuspankin (O) ja Pohjolan (P) liitosta. Nimenmuutos sinetöi onnistumisemme pankki- ja vahinkovakuutuksen yhdentymisessä ja integroidussa finanssiryhmämalliajattelussa. Uusi brändi erottautuu ja rakentuu hienolla tavalla ryhmämme eri osien historiasta ja arvoista. Samalla se antaa suunnan ryhmän uudelle alulle”, sanoo pääjohtaja Reijo Karhinen.

”Moderni brändimme on jatkuvassa vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja hyvin vahvasti digitaalinen. Uusi nimi OP on lyhyt ja ytimekäs. Se viestii helppoudesta, läheisyydestä ja yhtenäisyydestä. Se toimii hyvin myös digitaalisessa ympäristössä”, sanoo OPn viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

”Tavoitteenamme on tarjota markkinoiden asiakaslähtöisimmät ja älykkäimmät finanssipalvelut yhden brändin alla ja samalla rakentaa hyperpaikallista finanssitoimijaa, jossa inhimillisyys, lämpö ja läheisyys yhdistyvät digitaalisuuteen”

Uuden pääkaupunkiseudun Pohjola Pankki Oyj:stä ja Helsingin OP Pankista rakentuvan pankin nimeksi tulee OP Pankki Oyj. Pohjola Vakuutuksesta tulee OP Vakuutus.

OP-Pohjola-ryhmän uusi nimi OP Ryhmä otetaan käyttöön 1.1.2015 alkaen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.