Osuustoiminnan eurooppajärjestöjen hallitukset Suomessa

Cooperatives Europen ja Euroopan kuluttajaosuuskuntien yhteenliittymän Euro Coop:n hallitukset vierailivat 26.-28.11. Helsingissä Pellervon ja SOK:n vieraana. Järjestöt pitivät Helsingissä omia kokouksiaan, mutta tutustuivat myös suomalaiseen osuustoimintaan.

Pellervo ja SOK järjestivät vieraille miniseminaarin suomalaisesta osuustoiminnasta. Tilaisuudessa kuultiin puheen vuorot SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilältä, Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhulta ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston osuustoimintaprofessori Iiro Jussilalta.

Heikkilä esitteli SOK:n toimintaa ja alueosuuskaupparakenteeseen. Karhu teki läpileikkauksen osuustoiminnan syntyyn ja sen monipuolisuuteen. Jussila puolestaan loi kuvaa suomalaisen osuustoimintatutkimuksen kenttään.

Vierailulla oli mukana myös kansainvälisen osuustoimintaliiton puheenjohtaja Dame Pauline Green.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.