Osuustoiminnan eurooppajärjestöjen hallitukset Suomessa

Cooperatives Europen ja Euroopan kuluttajaosuuskuntien yhteenliittymän Euro Coop:n hallitukset vierailivat 26.-28.11. Helsingissä Pellervon ja SOK:n vieraana. Järjestöt pitivät Helsingissä omia kokouksiaan, mutta tutustuivat myös suomalaiseen osuustoimintaan.

Pellervo ja SOK järjestivät vieraille miniseminaarin suomalaisesta osuustoiminnasta. Tilaisuudessa kuultiin puheen vuorot SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilältä, Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhulta ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston osuustoimintaprofessori Iiro Jussilalta.

Heikkilä esitteli SOK:n toimintaa ja alueosuuskaupparakenteeseen. Karhu teki läpileikkauksen osuustoiminnan syntyyn ja sen monipuolisuuteen. Jussila puolestaan loi kuvaa suomalaisen osuustoimintatutkimuksen kenttään.

Vierailulla oli mukana myös kansainvälisen osuustoimintaliiton puheenjohtaja Dame Pauline Green.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.