Osuustoiminnan eurooppajärjestöjen hallitukset Suomessa

Cooperatives Europen ja Euroopan kuluttajaosuuskuntien yhteenliittymän Euro Coop:n hallitukset vierailivat 26.-28.11. Helsingissä Pellervon ja SOK:n vieraana. Järjestöt pitivät Helsingissä omia kokouksiaan, mutta tutustuivat myös suomalaiseen osuustoimintaan.

Pellervo ja SOK järjestivät vieraille miniseminaarin suomalaisesta osuustoiminnasta. Tilaisuudessa kuultiin puheen vuorot SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilältä, Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhulta ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston osuustoimintaprofessori Iiro Jussilalta.

Heikkilä esitteli SOK:n toimintaa ja alueosuuskaupparakenteeseen. Karhu teki läpileikkauksen osuustoiminnan syntyyn ja sen monipuolisuuteen. Jussila puolestaan loi kuvaa suomalaisen osuustoimintatutkimuksen kenttään.

Vierailulla oli mukana myös kansainvälisen osuustoimintaliiton puheenjohtaja Dame Pauline Green.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.