Kuusi POP-pankkia siirtyy virallisesti OP Ryhmään 19.5. alkaen

Kuusi aiemmin POP-ryhmään kuulunutta osuuspankkia siirtyy OP Ryhmään. Osuuspankki Poppia, Keiteleen Osuuspankki, Laihian Osuuspankki, Multian Osuuspankki, Petäjäveden Osuuspankki ja Tuusniemen Osuuspankki siirtyvät virallisesti OP Ryhmän jäsenpankeiksi 19. toukokuuta alkaen.

OP Ryhmän jäsenpankiksi siirtymisen myötä pankkien asiakkaat tulevat OP Ryhmän talletussuojan ja pankit OP Ryhmän yhteissuojan ja -vastuun piiriin.

OP Ryhmään siirtyvien pankkien taseiden yhteissumma on noin 855 miljoonaa euroa, henkilöstömäärä noin 120 ja asiakkaita noin 85 000. Siirtymisen jälkeen OP Ryhmässä on 187 jäsenosuuspankkia.

”Teemme tänään suomalaista osuuspankkihistoriaa,  osuuspankkiperheemme vahvistuu. Kuuden osuuspankin paluu OP Ryhmään on todiste siitä, että katse on nyt vahvasti tulevaisuudessa. Toivotan uusien jäsenpankkiemme asiakasomistajat ja asiakkaat sekä pankkien hallinnon ja henkilöstön lämpimästi tervetulleiksi OP Ryhmään”, pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Toimintojemme lopullinen yhdistäminen vie vielä jonkun verran aikaa, mutta vahvalla yhteisellä tekemisellä pystymme varmasti rakentamaan myös uusille  asiakkaillemme mutkattoman ja koko finanssiryhmän palvelujen ja tuotteiden kokonaisuuden.”

Uusimpien jäsenpankkien siirtyminen OP Ryhmään etenee vaiheittain. Integrointi kattaa pankkien ICT-järjestelmät, tuotteet, palvelut kuin myös kaiken sisäisen tekemisen.

Ensimmäisenä muutos näkyy pankkien visuaalisessa ilmeessä kun konttoreiden, pankkien omat verkkosivut sekä mainonnan ilme muuttuu OP Ryhmän brändin mukaiseksi touko-kesäkuun aikana.

Pankkiryhmän vaihdoksen johdosta asiakkaiden ei tarvitse tässä vaiheessa tehdä mitään. Kaikki POP-pankkien tuotteet ja jäsenedut ovat voimassa siihen saakka kunnes pankit siirtyvät OP Ryhmän tietojärjestelmien piiriin ensi vuoden alkupuolella. Tämän jälkeen asiakkaat saavat käyttöönsä OP Ryhmän vastaavat palvelut ja jäsenedut.

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.