Kuusi POP-pankkia siirtyy virallisesti OP Ryhmään 19.5. alkaen

Kuusi aiemmin POP-ryhmään kuulunutta osuuspankkia siirtyy OP Ryhmään. Osuuspankki Poppia, Keiteleen Osuuspankki, Laihian Osuuspankki, Multian Osuuspankki, Petäjäveden Osuuspankki ja Tuusniemen Osuuspankki siirtyvät virallisesti OP Ryhmän jäsenpankeiksi 19. toukokuuta alkaen.

OP Ryhmän jäsenpankiksi siirtymisen myötä pankkien asiakkaat tulevat OP Ryhmän talletussuojan ja pankit OP Ryhmän yhteissuojan ja -vastuun piiriin.

OP Ryhmään siirtyvien pankkien taseiden yhteissumma on noin 855 miljoonaa euroa, henkilöstömäärä noin 120 ja asiakkaita noin 85 000. Siirtymisen jälkeen OP Ryhmässä on 187 jäsenosuuspankkia.

”Teemme tänään suomalaista osuuspankkihistoriaa,  osuuspankkiperheemme vahvistuu. Kuuden osuuspankin paluu OP Ryhmään on todiste siitä, että katse on nyt vahvasti tulevaisuudessa. Toivotan uusien jäsenpankkiemme asiakasomistajat ja asiakkaat sekä pankkien hallinnon ja henkilöstön lämpimästi tervetulleiksi OP Ryhmään”, pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Toimintojemme lopullinen yhdistäminen vie vielä jonkun verran aikaa, mutta vahvalla yhteisellä tekemisellä pystymme varmasti rakentamaan myös uusille  asiakkaillemme mutkattoman ja koko finanssiryhmän palvelujen ja tuotteiden kokonaisuuden.”

Uusimpien jäsenpankkien siirtyminen OP Ryhmään etenee vaiheittain. Integrointi kattaa pankkien ICT-järjestelmät, tuotteet, palvelut kuin myös kaiken sisäisen tekemisen.

Ensimmäisenä muutos näkyy pankkien visuaalisessa ilmeessä kun konttoreiden, pankkien omat verkkosivut sekä mainonnan ilme muuttuu OP Ryhmän brändin mukaiseksi touko-kesäkuun aikana.

Pankkiryhmän vaihdoksen johdosta asiakkaiden ei tarvitse tässä vaiheessa tehdä mitään. Kaikki POP-pankkien tuotteet ja jäsenedut ovat voimassa siihen saakka kunnes pankit siirtyvät OP Ryhmän tietojärjestelmien piiriin ensi vuoden alkupuolella. Tämän jälkeen asiakkaat saavat käyttöönsä OP Ryhmän vastaavat palvelut ja jäsenedut.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.