Osuustoiminnan tiedelehden JCOM:n uusi numero ilmestyi

Kansainvälisen osuustoiminnan tiedelehden Journal of Cooperative Organisation and Management (JCOM) uusin numero on ilmestynyt.

Numero on ICA:n maailmanlaajuisen tutkimuskonferenssin 2014 erikoisnumero. Lehden näytenumeroa (uusin) voi lukea toistaiseksi  ScienceDirect tietokannasta.

JCOM ilmestyy kahdesti vuodessa ja päätoimittajan toimii Lappeenrannan teknillisen yliopiston osuustoimitayritysten johtamisen professori Iiro Jussila.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.