Pronssinen Gebhard-mitali KTT Pasi Tuomiselle

Pellervo-Seura ry on myöntänyt pronssisen Gebhard-mitalin tutkijatohtori, KTT Pasi Tuomiselle hänen ansioistaan osuustoiminnallisen liiketoimintamallin tutkimuksen ja opetuksen parissa. Tunnustus luovutettiin Pellervon Päivässä 2016, joka pidettiin torstaina 7. huhtikuuta Helsingissä.

Tunnustuksen perusteluissa todettiin, että Pasi Tuominen on työskennellyt ansiokkaasti yli vuosikymmenen Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkijaryhmässä, joka on keskittynyt osuustoimintamallin kilpailuetuihin ja johtamiseen. Hänelle on kehittynyt varsin laaja kansainvälinen asiantuntemus. Tuomisella on aito kiinnostus yritysmallin kehittämiseen oikealla annoksella tutkijan kriittisyyttä ja itsekriittisyyttä. Tuomista on luonnehdittu osuvasti jalat maassa pitäväksi realistiksi sekä tiimin sitoutuneeksi ja luotettavaksi jäseneksi. Riskinsietokykyään, uhrautumistaan ja yhteistyötaitojaan Tuominen on tarvinnut myös siksi, että osuustoimintatutkimus on osin uusi asia myös tutkijayhteisöissä ja tiederahoituksen parissa.

Tuomisen kauppatieteiden alaan kuuluva väitöskirja, joka käsitteli asiakasomisteisen osuustoiminnan tarkoitusta ja sen seuraamuksia osuuskuntien johtamiselle ja hallinnoinnille, tarkastettiin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuonna 2012.

Tuominen on myös kymmenen yliopiston yhteisen osuustoimintaopetuksen yliopistoverkoston Co-op Network Studies johtoryhmän jäsen ja viime vuoden puheenjohtaja. Lappeenrantalainen toimii myös osuustoimintaan keskittyneen tiedelehden ”Journal of Co-operative Organization and Management” apulaispäätoimittajana.

Lisätietoja Pellervosta toimitusjohtaja Sami Karhulta, puh. 0400 545 989, sami.karhu@pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös