Martti Asunta jatkaa Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana

Metsäneuvos Martti Asunta jatkaa osuustoimintayrityksiä ja -organisaatioita laajasti yhdistävän Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana vuonna 2017.

”Osuustoiminnan neuvottelukunta on tyytyväinen yliopistoyhteistyöhön. Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle YK:n Kansainvälisen osuustoimintavuoden kunniaksi tehty lahjoitus osuustoimintajohtamisen professuurin aikaansaamiseksi on tuottanut paljon hedelmää. Osuustoimintaa koskevaa tutkimusta on syntynyt ja myös julkaisufoorumeita on kehitetty.

On rohkaisevaa, että lahjoitus on osaltaan innostanut yliopistolaitosta ja sidosryhmiä toimimaan asiassa aktiivisesti. Mikkeliin syntyvät kaksi professuuria osuustoimintaan ja kasvuyrittäjyyteen ovat hieno asia”, toteaa Asunta.

”Myös oppilaitokset ovat ottaneet osuustoiminnan työkalupakkiinsa enenevästi. Opiskelijat ovat löytäneet osuustoimintamallin tiimiyrittäjyyden muotona. Samalla toteutamme globaalia Kansainvälisen Osuustoimintaliiton muotoilemaa osuustoiminnan kehityksen vuosikymmenohjelmaa. Hyvillä mielin voimme jatkaa työtä itsenäisyyden juhlavuonna”, sanoo Asunta.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan varapuheenjohtajana jatkaa professori Jaakko Pehkonen. Filosofian lisensiaatti Sami Karhu jatkaa Neuvottelukunnan sihteerinä ja varatuomari Anne Kontkanen pöytäkirjanpitäjänä ja asiantuntijana. Neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijana toimii Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäsen, järjestöneuvos Anne Santamäki. Neuvottelukunta teki valinnat kokouksessaan Osuuskunta Tradekassa tiistaina 13.12.2016.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan tarkoituksena on toimia suomalaisten osuustoiminnallisten järjestöjen ja yritysten yhteistyöelimenä. Vuonna 2001 käynnistynyt neuvottelukunta työskentelee osuustoiminnan keskustelufoorumina, kehittäjänä ja edunvalvojana. Neuvottelukunta vie läpi osuustoiminnallisten yritysten yleisiä toimintaedellytyksiä parantavia hankkeita. Osuustoiminnan neuvottelukunnan jäsenorganisaatiot ovat Pellervo-Seura ry, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, Osuuskunta Tradeka ja OP Osuuskunta.

www.osuustoiminta.coop

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.