Martti Asunta jatkaa Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana

Metsäneuvos Martti Asunta jatkaa osuustoimintayrityksiä ja -organisaatioita laajasti yhdistävän Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana vuonna 2017.

”Osuustoiminnan neuvottelukunta on tyytyväinen yliopistoyhteistyöhön. Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle YK:n Kansainvälisen osuustoimintavuoden kunniaksi tehty lahjoitus osuustoimintajohtamisen professuurin aikaansaamiseksi on tuottanut paljon hedelmää. Osuustoimintaa koskevaa tutkimusta on syntynyt ja myös julkaisufoorumeita on kehitetty.

On rohkaisevaa, että lahjoitus on osaltaan innostanut yliopistolaitosta ja sidosryhmiä toimimaan asiassa aktiivisesti. Mikkeliin syntyvät kaksi professuuria osuustoimintaan ja kasvuyrittäjyyteen ovat hieno asia”, toteaa Asunta.

”Myös oppilaitokset ovat ottaneet osuustoiminnan työkalupakkiinsa enenevästi. Opiskelijat ovat löytäneet osuustoimintamallin tiimiyrittäjyyden muotona. Samalla toteutamme globaalia Kansainvälisen Osuustoimintaliiton muotoilemaa osuustoiminnan kehityksen vuosikymmenohjelmaa. Hyvillä mielin voimme jatkaa työtä itsenäisyyden juhlavuonna”, sanoo Asunta.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan varapuheenjohtajana jatkaa professori Jaakko Pehkonen. Filosofian lisensiaatti Sami Karhu jatkaa Neuvottelukunnan sihteerinä ja varatuomari Anne Kontkanen pöytäkirjanpitäjänä ja asiantuntijana. Neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijana toimii Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäsen, järjestöneuvos Anne Santamäki. Neuvottelukunta teki valinnat kokouksessaan Osuuskunta Tradekassa tiistaina 13.12.2016.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan tarkoituksena on toimia suomalaisten osuustoiminnallisten järjestöjen ja yritysten yhteistyöelimenä. Vuonna 2001 käynnistynyt neuvottelukunta työskentelee osuustoiminnan keskustelufoorumina, kehittäjänä ja edunvalvojana. Neuvottelukunta vie läpi osuustoiminnallisten yritysten yleisiä toimintaedellytyksiä parantavia hankkeita. Osuustoiminnan neuvottelukunnan jäsenorganisaatiot ovat Pellervo-Seura ry, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, Osuuskunta Tradeka ja OP Osuuskunta.

www.osuustoiminta.coop

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.