Martti Asunta jatkaa Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana

Metsäneuvos Martti Asunta jatkaa osuustoimintayrityksiä ja -organisaatioita laajasti yhdistävän Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajana vuonna 2017.

”Osuustoiminnan neuvottelukunta on tyytyväinen yliopistoyhteistyöhön. Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle YK:n Kansainvälisen osuustoimintavuoden kunniaksi tehty lahjoitus osuustoimintajohtamisen professuurin aikaansaamiseksi on tuottanut paljon hedelmää. Osuustoimintaa koskevaa tutkimusta on syntynyt ja myös julkaisufoorumeita on kehitetty.

On rohkaisevaa, että lahjoitus on osaltaan innostanut yliopistolaitosta ja sidosryhmiä toimimaan asiassa aktiivisesti. Mikkeliin syntyvät kaksi professuuria osuustoimintaan ja kasvuyrittäjyyteen ovat hieno asia”, toteaa Asunta.

”Myös oppilaitokset ovat ottaneet osuustoiminnan työkalupakkiinsa enenevästi. Opiskelijat ovat löytäneet osuustoimintamallin tiimiyrittäjyyden muotona. Samalla toteutamme globaalia Kansainvälisen Osuustoimintaliiton muotoilemaa osuustoiminnan kehityksen vuosikymmenohjelmaa. Hyvillä mielin voimme jatkaa työtä itsenäisyyden juhlavuonna”, sanoo Asunta.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan varapuheenjohtajana jatkaa professori Jaakko Pehkonen. Filosofian lisensiaatti Sami Karhu jatkaa Neuvottelukunnan sihteerinä ja varatuomari Anne Kontkanen pöytäkirjanpitäjänä ja asiantuntijana. Neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijana toimii Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäsen, järjestöneuvos Anne Santamäki. Neuvottelukunta teki valinnat kokouksessaan Osuuskunta Tradekassa tiistaina 13.12.2016.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan tarkoituksena on toimia suomalaisten osuustoiminnallisten järjestöjen ja yritysten yhteistyöelimenä. Vuonna 2001 käynnistynyt neuvottelukunta työskentelee osuustoiminnan keskustelufoorumina, kehittäjänä ja edunvalvojana. Neuvottelukunta vie läpi osuustoiminnallisten yritysten yleisiä toimintaedellytyksiä parantavia hankkeita. Osuustoiminnan neuvottelukunnan jäsenorganisaatiot ovat Pellervo-Seura ry, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, Osuuskunta Tradeka ja OP Osuuskunta.

www.osuustoiminta.coop

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.