S-Pankki myy pk-yritys sekä maa- ja metsätalousliiketoimintansa

S-Pankki Oy ja Oma Säästöpankki Oyj ovat sopineet S-Pankin pk-yritys- sekä maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtymisestä Oma Säästöpankki Oyj:lle 1.12.2017 alkaen.

Oma Säästöpankille siirtyy kaupassa noin 250 miljoonan euron liiketoiminta. S-Pankista siirtyy 16 henkilöä Oma Säästöpankin palvelukseen.

”Tämä kauppa on jälleen merkittävä ja määrätietoinen kasvun askel Oma Säästöpankille. Tartumme jatkossakin hanakasti kiinnostaviin hankkeisiin. Kasvatamme tällä kaupalla tunnettuuttamme suomalaisena ja valtakunnallisena pankkikumppanina sekä henkilö- että yritysasiakkaille”, kertoo Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

S-Pankki kertoo tiedotteessaan olevansa S-ryhmän asiakasomistajien pankki, jonka palvelut on rakennettu henkilöasiakkaiden tarpeita tarkasti kuunnellen. S-Pankki haluaa jatkossa keskittyä ydinalueeseensa ja luopuu siksi pienyrityksille sekä maatiloille suunnatuista pankkipalveluista. Asunto-osakeyhtiöiden ja suurimpien rakennusliikkeiden rahoittamisessa S-Pankki puolestaan on mukana myös tulevaisuudessa.

”Oma Säästöpankki on kasvava pankki, joka panostaa erityisesti pk-yritysten sekä maa- ja metsätalousyritysten asiakkuuksien kehittämiseen. Siksi siirrämme nämä asiakkuudet Oma Säästöpankille luottavaisin mielin”, summaa S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula päätöstä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.