Uusia arvonimiä osuustoiminnan piiriin

Tasavallan presidentti myönsi uusia arvonimiä 17.5.2019. Myös osuustoiminnan piiriin tuli muutamia.

Kauppaneuvoksen arvonimen saivat Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja, kauppatieteen maisteri Juha Kivelä Joensuusta. Myös Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja, kauppatieteen maisteri Olli Vormisto Lahdesta sai kauppaneuvoksen arvonimen.

Järjestöneuvoksen arvonimen sai Agrologien Liiton aikaisempi toiminnanjohtaja, agrologi Esko Lappalainen Järvenpäästä. Hän toimii myös Keski-Uudenmaan Osuuspankin edustajiston jäsenenä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.