Kansainvälisessä johtamisen konferenssissa Anu Puusan vetämä osuustoimintakokonaisuus

Ruotsin Örebrossa elokuussa 2021 järjestettävään kansainväliseen johtamisen konferenssiin Nordic Academy of Management on hyväksytty osuustoimintaa käsittelevä rinnakkaisohjelma. Se keskittyy osuustoiminnan kaksoisluonteeseen.

 

Rinnakkaisohjelman vetäjänä toimii professori Anu Puusa Itä-Suomen yliopistosta. Muina puheenjohtajina toimivat professori Iiro Jussila LUT-yliopistosta, Peter Davis Leicesterin yliopistosta sekä yliopistonlehtori Pasi Tuominen ja yliopisto-opettaja Sanna Saastamoinen Itä-Suomen yliopistosta

 

Ohjelmakokonaisuuden tavoitteena on tuoda yhteen tutkijoita, opiskelijoita ja kehittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita erityyppisistä osuustoimintayrityksistä ja niiden tehtävästä ja tarkoituksesta kumpuavasta kaksoisluonteesta.

 

”Osuustoiminnan kaksoisluonne tarvitsee selvennystä niin teoriassa kuin käytännössä. Mikä on mallin alkuperäinen idea ja miten se voidaan mallintaa? Miten kaksoisluonne näyttäytyy johdon, hallinnon, jäsenten, asiakkaiden, työntekijöiden, alueiden ja yhteiskunnan näkökulmista? Muun muassa näitä kysymyksiä pohdimme”,  valottaa professori Anu Puusa.

 

”Rinnakkaisohjelman yhdistävänä teemana on osuuskuntien ainutlaatuinen luonne ja niiden merkitys, joka ulottuu laajemmalle, kuin taloudellisilla mittareilla voi mitata.”

 

”Toiveena olisi saada runsas joukko osallistujia mukaan, jotta jatkossakin saisimme osuuskuntia koskevaa tutkimusta mukaan myös näihin valtavirran konferensseihin”, Puusa toivoo.

 

Ohjelmaan haetaan nyt englanninkielisiä abstrakteja esimerkiksi näistä aihealueista:

 

  • Osuustoiminnan kaksoisluonne teoriassa ja käytännössä
  • Osuuskunnan johtaminen
  • Osuuskunnan hallinto: rooli ja vastuut
  • Osallistuminen, sitoutuminen ja omistajuuden tunne osuuskunnassa
  • Jäsenten kolmoisrooli: työntekijä, omistaja ja asiakas
  • Tietoisuus ja ymmärrys osuustoiminnasta
  • Ymmärrys osuuskuntien monista muodoista ja yksilöllisistä ominaisuuksista: tuottaja-, palvelu- tai kuluttajaosuuskunnat.

Ehdotettuja aiheita tulisi mieluiten tarkastella osuuskunnan kaksoisluonteen näkökulmasta. Abstraktien viimeinen jättöpäivä on 30.1.2021.

 

Lisätietoa Hybrid Cooperatives – Business and Member Communities -trackista

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.