Sami Karhu osuustoiminnan työelämäprofessoriksi Vaasan yliopistoon

FL Sami Karhu on nimitetty Vaasan yliopiston markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön. Siellä hän keskittyy osuuskuntamuotoiseen yritystoimintaan liittyvään opetukseen, tutkimukseen ja kehittämistyöhön. Yhteistyö yliopistojen kanssa on hänelle tuttua Pellervosta, jonka toimitusjohtajana Karhu toimi 2012-2022. Sami Karhu toimii myös osuustoiminnan tutkijoiden järjestön Kooperatiivin puheenjohtajana. 

Vaasan yliopistoon Sami Karhu tuo laajan tietämyksensä osuustoiminnallisesta yritysmallista, sen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, oli sitten kyse kuluttajien, tuottajien, yrittäjien tai työntekijöiden osuustoiminnasta. Kaikkiaan hän toimi Pellervossa 27 vuoden ajan muun muassa tutkijana, tiedotus- ja järjestöpäällikkönä sekä osuustoimintajohtajana. 

Vaasan yliopistoa ja sen työelämäprofessorihanketta ovat eri tavoin tukeneet muun muassa Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa, Lähi-Tapiola Etelä-Pohjanmaa, Lähi-Tapiola Pohjanmaa, Osuuskauppa KPO, Etelä-  ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan osuuspankit.

Karhun lisäksi Vaasassa aloittivat yrittäjyyden työelämäprofessorin Eero Lehti ja tuotantotalouden työelämäprofessorin Glenn Edens. Yhdessä he ovat tämän yliopiston kaikkien aikojen ensimmäiset työelämäprofessorit. 

Vaasan yliopiston uutinen

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.