Sami Karhu osuustoiminnan työelämäprofessoriksi Vaasan yliopistoon

FL Sami Karhu on nimitetty Vaasan yliopiston markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön. Siellä hän keskittyy osuuskuntamuotoiseen yritystoimintaan liittyvään opetukseen, tutkimukseen ja kehittämistyöhön. Yhteistyö yliopistojen kanssa on hänelle tuttua Pellervosta, jonka toimitusjohtajana Karhu toimi 2012-2022. Sami Karhu toimii myös osuustoiminnan tutkijoiden järjestön Kooperatiivin puheenjohtajana. 

Vaasan yliopistoon Sami Karhu tuo laajan tietämyksensä osuustoiminnallisesta yritysmallista, sen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, oli sitten kyse kuluttajien, tuottajien, yrittäjien tai työntekijöiden osuustoiminnasta. Kaikkiaan hän toimi Pellervossa 27 vuoden ajan muun muassa tutkijana, tiedotus- ja järjestöpäällikkönä sekä osuustoimintajohtajana. 

Vaasan yliopistoa ja sen työelämäprofessorihanketta ovat eri tavoin tukeneet muun muassa Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa, Lähi-Tapiola Etelä-Pohjanmaa, Lähi-Tapiola Pohjanmaa, Osuuskauppa KPO, Etelä-  ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan osuuspankit.

Karhun lisäksi Vaasassa aloittivat yrittäjyyden työelämäprofessorin Eero Lehti ja tuotantotalouden työelämäprofessorin Glenn Edens. Yhdessä he ovat tämän yliopiston kaikkien aikojen ensimmäiset työelämäprofessorit. 

Vaasan yliopiston uutinen

Jaa artikkeli

Lue myös

Osku podkussa -podcastsarjan toinen tuotantokausi julkaistu

Osku podkussa on KSL-opintokeskuksen vuonna 2021 aloittama podcastsarja, jossa keskustellaan osuustoiminnasta. Keskustelut juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski. Vieraina jaksoissa on vaihtuvia asiantuntijoita ja osuuskunta-aktiiveja. Toisella tuotantokaudella keskustellaan pienosuuskunnista reilun ja kestävän talouden rakentajina.

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.