Sami Karhu osuustoiminnan työelämäprofessoriksi Vaasan yliopistoon

FL Sami Karhu on nimitetty Vaasan yliopiston markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön. Siellä hän keskittyy osuuskuntamuotoiseen yritystoimintaan liittyvään opetukseen, tutkimukseen ja kehittämistyöhön. Yhteistyö yliopistojen kanssa on hänelle tuttua Pellervosta, jonka toimitusjohtajana Karhu toimi 2012-2022. Sami Karhu toimii myös osuustoiminnan tutkijoiden järjestön Kooperatiivin puheenjohtajana. 

Vaasan yliopistoon Sami Karhu tuo laajan tietämyksensä osuustoiminnallisesta yritysmallista, sen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, oli sitten kyse kuluttajien, tuottajien, yrittäjien tai työntekijöiden osuustoiminnasta. Kaikkiaan hän toimi Pellervossa 27 vuoden ajan muun muassa tutkijana, tiedotus- ja järjestöpäällikkönä sekä osuustoimintajohtajana. 

Vaasan yliopistoa ja sen työelämäprofessorihanketta ovat eri tavoin tukeneet muun muassa Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa, Lähi-Tapiola Etelä-Pohjanmaa, Lähi-Tapiola Pohjanmaa, Osuuskauppa KPO, Etelä-  ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan osuuspankit.

Karhun lisäksi Vaasassa aloittivat yrittäjyyden työelämäprofessorin Eero Lehti ja tuotantotalouden työelämäprofessorin Glenn Edens. Yhdessä he ovat tämän yliopiston kaikkien aikojen ensimmäiset työelämäprofessorit. 

Vaasan yliopiston uutinen

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.