Sami Karhu osuustoiminnan työelämäprofessoriksi Vaasan yliopistoon

FL Sami Karhu on nimitetty Vaasan yliopiston markkinoinnin ja viestinnän akateemiseen yksikköön. Siellä hän keskittyy osuuskuntamuotoiseen yritystoimintaan liittyvään opetukseen, tutkimukseen ja kehittämistyöhön. Yhteistyö yliopistojen kanssa on hänelle tuttua Pellervosta, jonka toimitusjohtajana Karhu toimi 2012-2022. Sami Karhu toimii myös osuustoiminnan tutkijoiden järjestön Kooperatiivin puheenjohtajana. 

Vaasan yliopistoon Sami Karhu tuo laajan tietämyksensä osuustoiminnallisesta yritysmallista, sen historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, oli sitten kyse kuluttajien, tuottajien, yrittäjien tai työntekijöiden osuustoiminnasta. Kaikkiaan hän toimi Pellervossa 27 vuoden ajan muun muassa tutkijana, tiedotus- ja järjestöpäällikkönä sekä osuustoimintajohtajana. 

Vaasan yliopistoa ja sen työelämäprofessorihanketta ovat eri tavoin tukeneet muun muassa Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa, Lähi-Tapiola Etelä-Pohjanmaa, Lähi-Tapiola Pohjanmaa, Osuuskauppa KPO, Etelä-  ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan osuuspankit.

Karhun lisäksi Vaasassa aloittivat yrittäjyyden työelämäprofessorin Eero Lehti ja tuotantotalouden työelämäprofessorin Glenn Edens. Yhdessä he ovat tämän yliopiston kaikkien aikojen ensimmäiset työelämäprofessorit. 

Vaasan yliopiston uutinen

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.