Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n juhlavuoden kunniaksi jaossa 60 000 € tukipotti

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO käynnisti kesällä 2022 uuden Kannustajat -ohjelman, jonka kautta jaettiin 15 000 euroa sponsorointitukea paikallisille yhdistyksille. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn ohjelmaan ilmoittautui mukaan 51 paikallista yhdistystä, joista SSO:n asiakasomistajien avulla valittiin 18 yhdistystä, jotka pääsevät saamillaan tukisummilla toteuttamaan pieniä hyviä tekoja omissa yhteisöissään. Ohjelmasta saatujen hyvien kokemusten perusteella, ohjelma saa jatkoa myös tulevana vuonna.

SSO:n Kannustajat -ohjelman kautta paikallisilla, lasten ja nuorten harrastustoiminnan ja hyvinvointia edistävän toiminnan parissa toimivilla yhdistyksillä, kulttuuritoimijoilla sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöillä on mahdollisuus hakea matalalla kynnyksellä tukea toimintaansa.

– Kannustajat -ohjelman vastaanotto oli yhdistysten ja asiakasomistajien keskuudessa ilahduttavan positiivinen ja tämän kaltaiselle ohjelmalle on selkeä tarve. Oli hienoa nähdä, miten yhdistykset aktivoituivat hakemaan mukaan ohjelmaan. Mukaan ilmoittautui yhdistyksiä kattavasti läpi toimialueemme ja monipuolisesti eri yhdistyksiä urheilu- ja kulttuuritoimijoista vapaapalokuntalaisiin, kertoo asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

Asiakasomistajat päättivät tuen saajat

Tukipotin jakautumisesta yhdistysten kesken päättivät SSO:n asiakasomistajat äänestämällä lokakuussa netissä omaa suosikkiyhdistystään. Kutsu äänestykseen lähetettiin kaikille SSO:n asiakasomistajille, jotka olivat ilmoittaneet omiin asiakastietoihinsa sähköpostiosoitteen, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyiden lähettämistä.

– Koemme tärkeäksi, että asiakasomistajillamme on mahdollisuus päästä konkreettisesti mukaan vaikuttamaan toimintaamme, kuten mille yhdistyksille jaamme sponsorointitukea. Äänestäminen on asiakasomistajalle yksi keino vaikuttaa asioihin ja olla mukana edistämässä kotiseudun elinvoimaa – osuuskaupan mission mukaisesti teemme yhdessä parempaa paikkaa elää. Äänestyksen kohde oli selkeästi asiakasomistajiemme sydäntä lähellä, sillä äänensä yhdistyksille halusi antaa 5 945 asiakasomistajaamme, iloitsee Karppinen.

Suurimmat tukipotit nappasivat Pelastakaa Lapset ry Lohjalta, Salon vapaaehtoinen palokunta Salosta ja Vihdin vapaaehtoinen palokunta Vihdistä. Ohjelman kautta jaettava tuki jakautuu tasaisesti toimialueelle: tuettavista yhdistyksistä kolmannes on Lohjalta, kolmannes Salosta ja loput muualta SSO:n alueen kunnista. Kaikki tukea saaneet äänimäärineen löytyy osoitteesta sso.fi/tukeasaaneet

Kannustajat -ohjelman haku alkaa jälleen tammikuussa

Kannustajat -ohjelman haku järjestään kahdesti vuonna 2023, tammikuussa ja loppukesästä. Ohjelman kautta jaettava tukipotti nousee ensi vuonna SSO:n 120 juhlavuoden kunniaksi 60 000 euroon. Tukea jaetaan keväällä ja syksyllä 30 000 €.

– Kaikki Kannustajat -ohjelman hakukriteerit täyttävät, rekisteröidyt yhdistykset voivat hakea mukaan ohjelmaan. Mikäli oma suosikkiyhdistys ei tällä kertaa löytynyt Kannustajista, kannattaa yhdistykselle ehdottomasti vinkata ohjelmasta, kannustaa Karppinen. Haku ohjelmaan käynnistyy 23.1.2023 netissä osoitteessa sso.fi/kannustajat

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.