Kajaanin ammattikorkeakoulussa syvennyttiin osuuskuntien merkitykseen aluetaloudessa ja työnantajina

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) ja Pellervo toteuttivat 19. huhtikuuta 3,5 tunnin mittaisen osuustoimintawebinaarin. Tapahtuma houkutteli yli 140 osallistujaa, joista suurin osa oli KAMK:n opiskelijoita. Tavoitteena oli tarjota heille tilaisuus syventää ymmärrystä osuuskuntien roolista taloudessa ja työmarkkinoilla. Samoin alueellisesta vaikuttavuudesta puhuttiin paljon, muun muassa kolmen toimitusjohtajan yhteisessä, vilkkaassa keskustelussa. 

Opiskelijat antoivat tapahtumasta välitöntä ja positiivista palautetta, arvostaen erityisesti heille avautuneita näkymiä osuuskuntien toimintaperiaatteisiin. Se ei ainoastaan valaissut osuuskuntien merkitystä heidän arjessaan, vaan myös suomalaisessa yhteiskunnassa ja taloudessa laajemmin.

Tapahtuma oli menestys, joten Pellervossa ollaan mielellään apuna luomassa vastaavia tilaisuuksia myös muissa ammattikorkeakouluissa. Se on tehokas tapa avata opiskelijoille osuustoiminnan monimuotoisuutta.

Ohjelma

Avaus
Lehtori Pekka Vaarala, KAMK

Osuustoiminnan idea ja taustat
Professori Anu Puusa, Itä-Suomen yliopisto

Valio työllistäjänä ja omistajaosuuskuntien maidon jalostajana
Toimitusjohtaja Marko Puhto, Osuuskunta Pohjolan Maito

Paneeli: Osuuskuntien merkitys työllistäjänä ja toimialueellaan
Toimitusjohtajat Keijo Posio, Pohjolan OP; Hannu Pelkonen, Osuuskauppa Maakunta; Olli Kokkonen, LähiTapiola Kainuu-Koillismaa
Moderaattorina osuustoimintajohtaja Kari Huhtala, Pellervo

Työyhteisö, jossa on hyvä olla
Toimitusjohtaja Milja Laamanen, Sosiaalipalvelut Silmu osk

Osuuskunta on OK työpaikka
Toimitusjohtaja Tommi Viitamies, Lilith Osk

Yhteenveto
Lehtori Mervi Väisänen, KAMK

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä Hanna Muukka, hanna.muukka@pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.