S-ryhmän tulos kasvoi 6,6 prosenttia

S-ryhmä tiedotti vuoden 2013 tuloksestaan 13.2. Ryhmän yhteenlaskettu tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 226 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna tulos oli 212 miljoonaa euroa.

SOK-yhtymä jäi edelleen tappiolliseksi tuloksen ollessa -5 miljoonaa euroa. Tulosta paransi merkittävästi Hankkija Oy:n osakkeiden myynti.

”S-ryhmä vastaa vaikeaan tilanteeseen tiukan kulukurin lisäksi kehittämällä uusia toimintamalleja. Sen lisäksi toivomme maan hallitukselta nyt pidättäytymistä toimista, joilla heikennetään kuluttajien ostovoimaa ja sitä kautta kaupan työllistämismahdollisuuksia”, SOK:n tuore pääjohtaja Taavi Heikkilä kommentoi.

S-ryhmän vähittäismyynti (alv 0 %) oli 11 353 miljoonaa euroa vuonna 2013. Siinä oli lisäystä 1,2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Alueosuuskauppojen vähittäismyynti kasvoi 0,8 prosenttia vuoteen 2012 verrattuna ja oli 10 462 miljoonaa euroa. Osuuskauppojen osuus S-ryhmän myynnistä oli 92 prosenttia ja SOK-yhtymän kahdeksan prosenttia.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.