Edustajistonvaalin uudistaminen sähköiseksi lisäsi äänestysintoa Fabassa

Faba kertoo verkkosivuillaan edustajistonvaaleissaan ensimmäistä kertaa käytetyn sähköisen äänestyksen olleen menestys.  Äänestysvilkkaus nousi lähes 30 prosenttiin jäsenmäärästä ja oli 4 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2011. Edustajiston vaalin tulos julkaistiin 30.11.2015.

Yritys kertoo, että yli puolet äänestäjistä antoi äänensä internetin kautta. Vaalien vieminen internetiin innosti uudella tavalla myös käymään vaalikampanjaa, kun jokaisen ehdokkaan käytettävissä oli oma ehdokassivusto.

Faban uuteen edustajistoon valittiin 32 edustajaa Maidontuotanto-vaalipiiristä ja 4 edustajaa Lihantuotanto-vaalipiiristä. Lihantuotanto-vaalipiirissä ei varsinaista vaalia käyty, koska ehdokkaita oli asetettu sama määrä kuin valittavia edustajia oli.

Faban henkilöstö valitsi samanaikaisesti edustajistoon keskuudestaan kaksi henkilöstöedustajaa.

Uuden edustajiston keski-ikä oli vaalin aikaan 41,5 vuotta. Sen jäsenistä 24 on naisia ja 12 miestä. Vaalialuejaon ja karjakerhojen ehdokasasettelua kohtaan osoittaman aktiivisuuden ansiosta edustajiston jäsenet edustavat myös maantieteellisesti vahvasti koko karja-Suomea ja eri tyyppisiä kotieläinyrityksiä. Uuden edustajiston jäsenten karjojen keskikoko on 61,9 lehmää.

Lue lisää vaaleista ja valituista edustajiston jäsenistä Faban kotisivuilta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.