SuomiAreena-keskustelu: Arvot, kaverit ja bisnes – onko yhteisyrittäjyys työelämän uusi suunta?

Työelämän muuttuessa myös yrittäjyys muuttuu ja pienten yritysten merkitys työllistäjänä lisääntyy. Vaan missä kasvaa uusia yrittäjiä ja millaisia he ovat?

Yhteisöllinen ja arvopohjainen liiketoiminta kiinnostavat yhä useampia, mutta onko sellainen oikeaa yrittämistä? Kykeneekö yhteiskunta tunnistamaan uudenlaisen yritystoiminnan ja vahvistamaan sen kasvua?

Tule kuuntelemaan Porin SuomiAreenan Bepop -lavalle 19. heinäkuuta klo 11.30-12.30 kesän kiinnostavinta keskustelutilaisuutta: Arvot, kaverit ja bisnes – onko yhteisyrittäjyys uusi työelämän suunta? Keskustelun järjestää Osuustoimintakeskus Pellervo ja YES-verkosto.

Haastamme keskustelussa eri alojen asiantuntijat pohtimaan, mitkä ovat muuttuvassa työelämässä nuorille parhaat tavat yrittää. Entä miten yhteiskunta voi vahvistaa yhdessä yrittämisen kulttuuria, jossa menestys mitataan rahan lisäksi muillakin mittareilla?

Keskustelemassa ovat tulevaisuustutkija Ilkka Halava, freelancer Saana Ihamäki Mediakunnasta, kansanedustaja Matias Marttinen (kok), Elega Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Niinikoski ja yhteyspäällikkö Netta Norro osuuskunta Lilithistä.

Keskustelun juontaa YES Satakunnan aluepäällikkö Jenni Rajahalme.

Paikalle voi saapua vapaasti, mutta siihen voi myös ilmoittautua Facebookissa.

Tilaisuus striimataan myös SuomiAreenan verkkosivuilla. Osuustoimintakeskus Pellervolla on oma osasto SuomiAreenan Kansalaistorilla koko viikon ajan 15.-19.7.

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.