Pasi Korhonen Lihakunnan hallituksen puheenjohtajaksi

Lihakunnan hallintoneuvosto teki kokouksessaan 16.12.2019 useita henkilövaihdoksia. 

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin naudanlihantuottaja Pasi Korhonen Sotkamosta. Korhonen on myös Atria Oyj:n hallituksen jäsen. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin naudanlihantuottaja Mika Niku Haapavedeltä. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin aikaisemmin hallintoneuvoston varapuheenjohtajana toiminut naudanlihantuottaja Jukka Kaikkonen Kuopiosta. Hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin hallintoneuvoston jäsen, sianlihantuottaja Ari Pöyhönen Suonenjoelta.

”Jyrki Rantsin puheenjohtajakauden aikana Lihakunnan taloudellinen asema on parantunut merkittävästi. Samoin osuuskunnan yhteishenki ja keskinäinen luottamus ovat vahvistuneet entisestään. Tämän päälle on hyvä lähteä kehittämään 2020-luvun Lihakuntaa”, sanoo tuore hallituksen puheenjohtaja Korhonen. 

”Lihakunnan vahvasti omistama Atria Oyj on parantanut suorittamistaan viime vuosina. Lähitulevaisuuden yhtenä keskeisenä painopisteenä on pystyä vastaamaan muuttuviin kulutustottumuksiin entistä paremmin. Pienemmät kotitaloudet, kuluttajakunnan pirstoutuminen ja kuluttajien huoli lämpenevästä ilmastosta asettavat kotimaiselle elintarviketeollisuudelle uusia vaatimuksia,”

Lihakunta on yli 2000:n lihaa tuottavan maatilan yhteinen osuuskunta, joka kattaa koko Itä- ja Pohjois-Suomen Utsjoelta Sipooseen saakka. Sen omistama pörssiyhtiö Atria Oyj vastaa eläinten hankinnasta ja jalostamisesta kuluttajille. Atria on ainoa suomalainen lihanjalostaja, joka on sitoutunut hankkimaan lihaa koko maasta.  Lihakunnan osuus Atria Oyj:n osakkeista on 27,83 % ja äänistä 39,65 %.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ehdota Vuoden osuustoimintatekoa! 

Pian on aika jälleen nostaa esiin mitä puhuttelevaa on jokin osuuskunta, -pankki tai keskinäinen vakuutusyhtiö äskettäin tehnyt: Uusi avaus paikallisyhteisön hyväksi? Painava jäsenhyöty? Innovatiivinen tapa olla osuustoiminnallinen? Pellervon Päivässä 2. huhtikuuta 2025 tullaan julkistamaan toisen kerran Vuoden osuustoimintateko. 

Tilaa uutiskirje