Savvy Cooperative ensimmäinen riskisijoituspääomaa kerännyt osuuskunta

Savvy Cooperative keräsi huhtikuussa 2020 ensimmäisen rahoituskierroksensa Indie.vc:ltä. Rahoitus merkitsee tietojemme mukaan ensimmäistä osuustoimintayritykseen tehtyä riskipääomasijoitusta.

Vuonna 2016 perustettu Savvy Cooperative edistää potilaslähtöisten tuotteiden ja ratkaisujen kehittämistä tarjoamalla keikkatalousmarkkinat potilasnäkemyksille. Uusi rahoitus käytetään toiminnan laajentamiseen, jotta entistä useampi lääke- ja terveydenhuoltoalanyritys voi vähentää innovaatioidensa riskiä hankkimalla tietoa potilaiden tarpeista siihen suunnatun nettialustan kautta. Potilailla on näin mahdollisuus saada korvausta siitä, että he jakavat kokemuksiaan terveydenhuollon innovaatioiden parantamiseksi.

”Savvy edustaa kaikkea sitä, mitä haluamme nähdä vaikuttavien yritysten tulevaisuudessa – jaettua omistajuutta, monipuolisia näkökulmia ja yhdenmukaisia kannustimia – yhdellä maailman suurimmista toimialoista”, kertoo Indie.vc: n perustaja Bryce Roberts.​

Uusi sijoitus antaa Savvylle mahdollisuuden paremmin hyödyntää asemaansa potilasymmärryksen ja terveydenhuollon potilaskeskeisen suunnittelun edelläkävijänä.

”Terveydenhuoltoalan yritykset pyrkivät olemaan potilaskeskeisiä, ja ensimmäinen askel sen saavuttamiseksi on ymmärtää niiden potilaiden tarpeet ja prioriteetit, joita he haluavat palvella. Kun yritykset yrittävät erottautua paremmalla potilaskokemuksella, näemme valtavan tarpeen potilasnäkemyksille. Rahoitus auttaa meitä laajentamaan toimintaamme ja tarjontaamme ja näin pysymme asiakkaiden kysynnän perässä ”, sanoo Jen Horonjeff, Savvyn perustaja ja toimitusjohtaja.

Rahoituskierroksen mahdollistamiseksi Savvyn lähes 500 potilas-omistajajäsenen täytyi hyväksyä sääntömuutos, jolla luotiin sarjaa sijoittajaosuuksia. Muutokset hyväksyttiin nopeasti – alle 24 tunnissa – mikä ei pelkästään mahdollistanut investointia, vaan osoitti myös, että jäsenomisteiset osuuskunnat voivat toimia samalla vauhdilla ja ketteryydellä kuin perinteiset yrityksetkin.

”Yleinen väärinkäsitys osuuskunnista on, että ne ovat pieniä, paikallisia ja hitaita. Savvy osoittaa, että osuuskunnat voivat paitsi toimia nopeasti myös saada rahoitusta ja luoda verkostovaikutuksia sekä brändiluottamusta. Nämä ovat avaintekijöitä myös suurille, kestäville ja skaalautuville yrityksille. Toivomme, että tämä ensimmäinen rahoituskierros mahdollistaa laajempaa kannustimien yhdenmukaistamista yritysten, käyttäjien ja sijoittajien välillä ja tasoittaa tietä muille pääomasijoittajille uusien mallien hyödyntämiseksi, jotta ne osaisivat sijoittaa myös osuustoimintayrityksiin ”, Horonjeff sanoo. ​

www.savvy.coop

Jaa artikkeli

Lue myös