Helsingin yliopisto rekrytoi Ruralia-instituuttiin kestävän talouden ja osuustoiminnan tutkijan

Helsingin yliopisto hakee Mikkelin toimipaikkaansa yliopistotutkijaa, jonka alana on kestävä talous ja osuustoiminta.

”Tehtävään valittavan toivotaan tutkimuksessaan keskittyvän talouden eri toimintamallien sopeutumiseen ja muutostarpeisiin kestävyysmuutokseen vastaamisessa. Tutkimustoiminnan toivotaan kohdistuvan myös osuustoimintaan, jonka tutkimuksesta ja opetuksen kansallisesta kehittämisestä Ruralia-instituutilla on erityinen vastuu”, kuvataan tehtävää Helsingin yliopiston työpaikkailmoituksessa. 

Tehtävän tavoitteena on tuottaa korkeatasoista tutkimustietoa, joka tukee yrityksiä ja muita talouden toimijoita kestävyysmuutoksen edistämisessä ja siihen sopeutumisessa.”

”Yliopistotutkijan tehtävänä on oman tutkimustyön lisäksi alan tutkimushankkeiden suunnittelu ja johtaminen, osallistuminen yliopistolliseen opetukseen sekä aktiivinen yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Tavoitteena on muodostaa tutkimusryhmä, jolla on vahvat kansalliset ja kansainväliset verkostot.”

Ruralia (www.helsinki.fi/ruralia) kuuluu Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan ja tarjoaa korkeatasoista tutkimustietoa ja innovaatiokumppanuutta maaseudun kehittämiseen. Monitieteisen työn keskiössä ovat paikallisyhteisöjen kehittäminen, kestävät ruokaketjut sekä uudistuva biotalous. Instituutti tekee laajaa kansainvälistä, valtakunnallista ja alueellista yhteistyötä n. 40 asiantuntijan voimin Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksista käsin.

Työpaikka Helsingin yliopiston sivuilla: https://www2.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/yliopistotutkija-kestava-talous-ja-osuustoiminta

Jaa artikkeli

Lue myös

Ehdota Vuoden osuustoimintatekoa! 

Pian on aika jälleen nostaa esiin mitä puhuttelevaa on jokin osuuskunta, -pankki tai keskinäinen vakuutusyhtiö äskettäin tehnyt: Uusi avaus paikallisyhteisön hyväksi? Painava jäsenhyöty? Innovatiivinen tapa olla osuustoiminnallinen? Pellervon Päivässä 2. huhtikuuta 2025 tullaan julkistamaan toisen kerran Vuoden osuustoimintateko. 

Tilaa uutiskirje