Kansainvälinen osuuskuntalakikäsikirja julkaistu

Kansainväliseen osuuskuntien lainsäädäntöön keskittyvä International Handbook of Cooperative Law on julkaistu. Kirjan ovat toimittaneet Dante Cracogna, Antoni Fici ja Ruralia-instituutin osuustoiminnan tutkimusjohtaja Hagen Henrÿ. Käsikirjan tekoon on ottanut osaa osuuskuntalaki asiantuntijoita 30 maasta. Siinä esitellään kyseisten maiden osuuskuntalakien piireitä, yhtäläisyyksiä ja trendejä.

Kirja on tilattavissa osoitteesta http://www.springer.com/law/international/book/978-3-642-30128-5?wt_mc=event.BookAuthor.Congratulation&cm_mmc=EVENT-_-BookAuthorEmail-_-

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.