Työtä ilman välikäsiä – Tanner-seminaari 2015

Väinö Tanner-Säätiön Tanner-seminaarin teemana ovat työn tekemisen uudet muodot meneillään olevassa murroksessa. Seminaari järjestetään 24.9.2015 kello 10-13 Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa (Unioninkatu 34).

Seminaarissa puhuvat muun muassa professorit Alf Rehn ja Markku Kuisma, dosentti Tapio Bergholm, toimitusjohtaja Heikki Salo, Valomo Cooperative, toimitusjohtaja Hannu Laitinen, Suomalainen Energiaosuuskunta (SEO), asiantuntija Johanna Singh, Eezy, toimitusjohtaja Jarmo Hänninen, Idekoop ja työläinen Kaarle Hurtig. Puhetta johtaa FT Lasse Lehtinen.

Seminaarin alussa on katsaus osuustoiminnallisen yritystoiminnan syntyyn ja kehitykseen, kun Suomea rakennettiin. Seminaarin jälkimmäisessä osassa visioidaan ja esitellään uusia työn ja itsensä työllistämisen muotoja uudelleen nousevasta osuustoiminnasta erilaisiin internetin mahdollistamiin työllistymisen ja yrittämisen muotoihin ja niiden tulevaisuuden näkymiin.

Seminaari on maksuton. Osa paikoista on varattu kutsuvieraille.

Seminaarin järjestää Väinö Tannerin säätiö yhteistyössä Pellervo-Seuran kanssa.

Ilmoittaudu tästä: http://ilmot.net/ilmo.aspx?code=TAN2015

Ilmoittautuminen suljetaan 23.9.2015 klo 16.

Lisätiedot:Tanner-Säätiön asiamies Jyrki Jauhiainen, info@vainotannerinsaatio.fi ja 050 340 9112.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.