Työtä ilman välikäsiä – Tanner-seminaari 2015

Väinö Tanner-Säätiön Tanner-seminaarin teemana ovat työn tekemisen uudet muodot meneillään olevassa murroksessa. Seminaari järjestetään 24.9.2015 kello 10-13 Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa (Unioninkatu 34).

Seminaarissa puhuvat muun muassa professorit Alf Rehn ja Markku Kuisma, dosentti Tapio Bergholm, toimitusjohtaja Heikki Salo, Valomo Cooperative, toimitusjohtaja Hannu Laitinen, Suomalainen Energiaosuuskunta (SEO), asiantuntija Johanna Singh, Eezy, toimitusjohtaja Jarmo Hänninen, Idekoop ja työläinen Kaarle Hurtig. Puhetta johtaa FT Lasse Lehtinen.

Seminaarin alussa on katsaus osuustoiminnallisen yritystoiminnan syntyyn ja kehitykseen, kun Suomea rakennettiin. Seminaarin jälkimmäisessä osassa visioidaan ja esitellään uusia työn ja itsensä työllistämisen muotoja uudelleen nousevasta osuustoiminnasta erilaisiin internetin mahdollistamiin työllistymisen ja yrittämisen muotoihin ja niiden tulevaisuuden näkymiin.

Seminaari on maksuton. Osa paikoista on varattu kutsuvieraille.

Seminaarin järjestää Väinö Tannerin säätiö yhteistyössä Pellervo-Seuran kanssa.

Ilmoittaudu tästä: http://ilmot.net/ilmo.aspx?code=TAN2015

Ilmoittautuminen suljetaan 23.9.2015 klo 16.

Lisätiedot:Tanner-Säätiön asiamies Jyrki Jauhiainen, info@vainotannerinsaatio.fi ja 050 340 9112.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.