Muna Foods keskittää toimintojaan Kaarinaan

Muna Foods ilmoitti keskittävänsä jatkossa kananmunien pakkaamisen Kaarinan pakkaamoon. Muutoksen myötä Kaarinassa käsitellään kaikki Muna Foodsin tuottajilta keräämät kananmunat, noin 1,6 miljoonaa kananmunaa päivässä. Oripäässä toimivan pakkaamon toiminta päättyy keväällä 2016.

Yrityksen Kaarinan jalostetehtaan nestemäisten tuotteiden valmistus lopetetaan vuoden vaihteen jälkeen ja Suomessa myytävät jalosteet valmistetaan jatkossa DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksikössä, käyttäen suomalaisia kananmunia.

Muutosten yhteydessä Muna Foods tekee Kaarinassa noin 550 m² toimitilojen laajennuksen ja investoi 20-rataiseen pakkauskoneeseen nykyisen 16-rataisen tilalle.

”Tulemme ensi vuonna käsittelemään Kaarinan pakkaamolla kahdessa vuorossa noin 1.600.000 kananmunaa päivässä” kertoo Muna Foodsin toimitusjohtaja Jan Lähde.

”Koska DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksiköllä on vapaata kapasiteettia, voimme valmistuttaa tuotteemme suomalaisesta raaka-aineesta siellä, ilman lisäinvestointeja” Lähde jatkaa.

”Kasvavien resurssien myötä voimme palvella kotimaan asiakkaitamme tehokkaasti ja myös tuoda markkinoille uusia tuoteratkaisuja”

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.