Muna Foods keskittää toimintojaan Kaarinaan

Muna Foods ilmoitti keskittävänsä jatkossa kananmunien pakkaamisen Kaarinan pakkaamoon. Muutoksen myötä Kaarinassa käsitellään kaikki Muna Foodsin tuottajilta keräämät kananmunat, noin 1,6 miljoonaa kananmunaa päivässä. Oripäässä toimivan pakkaamon toiminta päättyy keväällä 2016.

Yrityksen Kaarinan jalostetehtaan nestemäisten tuotteiden valmistus lopetetaan vuoden vaihteen jälkeen ja Suomessa myytävät jalosteet valmistetaan jatkossa DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksikössä, käyttäen suomalaisia kananmunia.

Muutosten yhteydessä Muna Foods tekee Kaarinassa noin 550 m² toimitilojen laajennuksen ja investoi 20-rataiseen pakkauskoneeseen nykyisen 16-rataisen tilalle.

”Tulemme ensi vuonna käsittelemään Kaarinan pakkaamolla kahdessa vuorossa noin 1.600.000 kananmunaa päivässä” kertoo Muna Foodsin toimitusjohtaja Jan Lähde.

”Koska DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksiköllä on vapaata kapasiteettia, voimme valmistuttaa tuotteemme suomalaisesta raaka-aineesta siellä, ilman lisäinvestointeja” Lähde jatkaa.

”Kasvavien resurssien myötä voimme palvella kotimaan asiakkaitamme tehokkaasti ja myös tuoda markkinoille uusia tuoteratkaisuja”

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.