Muna Foods keskittää toimintojaan Kaarinaan

Muna Foods ilmoitti keskittävänsä jatkossa kananmunien pakkaamisen Kaarinan pakkaamoon. Muutoksen myötä Kaarinassa käsitellään kaikki Muna Foodsin tuottajilta keräämät kananmunat, noin 1,6 miljoonaa kananmunaa päivässä. Oripäässä toimivan pakkaamon toiminta päättyy keväällä 2016.

Yrityksen Kaarinan jalostetehtaan nestemäisten tuotteiden valmistus lopetetaan vuoden vaihteen jälkeen ja Suomessa myytävät jalosteet valmistetaan jatkossa DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksikössä, käyttäen suomalaisia kananmunia.

Muutosten yhteydessä Muna Foods tekee Kaarinassa noin 550 m² toimitilojen laajennuksen ja investoi 20-rataiseen pakkauskoneeseen nykyisen 16-rataisen tilalle.

”Tulemme ensi vuonna käsittelemään Kaarinan pakkaamolla kahdessa vuorossa noin 1.600.000 kananmunaa päivässä” kertoo Muna Foodsin toimitusjohtaja Jan Lähde.

”Koska DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksiköllä on vapaata kapasiteettia, voimme valmistuttaa tuotteemme suomalaisesta raaka-aineesta siellä, ilman lisäinvestointeja” Lähde jatkaa.

”Kasvavien resurssien myötä voimme palvella kotimaan asiakkaitamme tehokkaasti ja myös tuoda markkinoille uusia tuoteratkaisuja”

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.