Muna Foods keskittää toimintojaan Kaarinaan

Muna Foods ilmoitti keskittävänsä jatkossa kananmunien pakkaamisen Kaarinan pakkaamoon. Muutoksen myötä Kaarinassa käsitellään kaikki Muna Foodsin tuottajilta keräämät kananmunat, noin 1,6 miljoonaa kananmunaa päivässä. Oripäässä toimivan pakkaamon toiminta päättyy keväällä 2016.

Yrityksen Kaarinan jalostetehtaan nestemäisten tuotteiden valmistus lopetetaan vuoden vaihteen jälkeen ja Suomessa myytävät jalosteet valmistetaan jatkossa DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksikössä, käyttäen suomalaisia kananmunia.

Muutosten yhteydessä Muna Foods tekee Kaarinassa noin 550 m² toimitilojen laajennuksen ja investoi 20-rataiseen pakkauskoneeseen nykyisen 16-rataisen tilalle.

”Tulemme ensi vuonna käsittelemään Kaarinan pakkaamolla kahdessa vuorossa noin 1.600.000 kananmunaa päivässä” kertoo Muna Foodsin toimitusjohtaja Jan Lähde.

”Koska DAVA Foods ryhmän Ruotsin yksiköllä on vapaata kapasiteettia, voimme valmistuttaa tuotteemme suomalaisesta raaka-aineesta siellä, ilman lisäinvestointeja” Lähde jatkaa.

”Kasvavien resurssien myötä voimme palvella kotimaan asiakkaitamme tehokkaasti ja myös tuoda markkinoille uusia tuoteratkaisuja”

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.