Seppo Leminen nimitetty PTT:n toimiala ja -liiketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajaksi

Pellervon taloustutkimus PTT vankistaa osaamistaan yritysten ja organisaatioiden tutkimuksessa. Tutkimuslaitoksen toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmän uutena tutkimusjohtajana on elokuun alussa aloittanut KTT, TKT Seppo Leminen. Hänen erityisosaamistaan ovat liiketoiminnan kehittäminen ja innovaatioiden johtaminen.

”Viime aikoina olen tehnyt tutkimusta muun muassa esineiden internetistä ja palvelurobotiikasta. On kiinnostavaa seurata automaation leviämistä tehtaista muualle yhteiskuntaan – miten työtavat ovat murroksessa tai miten lohkoketjuja ja tekoälyä voitaisiin käyttää vaikkapa raaka- ja informaatioainevirtojen seurannassa tai terveystietojen käsittelyssä”, Leminen kertoo.

Toimiala- ja liiketalouden ryhmän tutkimusaiheita ovat mm. digitaaliset liiketoimintamallit ja ekosysteemit, robotiikka, lohkoketjut, innovaatiot, elävät laboratoriot, yhteiskehittäminen sekä organisaatioiden johtamisen ja markkinoinnin mallit.

Seppo Leminen toimii myös Aalto-yliopiston liiketoiminnan kehittämisen dosenttina ja kanadalaisen Carleton-yliopiston innovaatiojohtamisen dosenttina.

”PTT:ssä on vankkaa taloustieteen osaamista, ja laitoksella on sitoutuneet jäsenet sekä hyvä ja riippumaton maine”, hän sanoo.

Leminen siirtyi PTT:lle Laurea-ammattikorkeakoulun yliopettajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt LTT Tutkimus Oy:ssä, Invest in Finlandissa, Ericssonilla ja Jaakko Pöyry Oy:ssa.

 

Yritys- ja organisaatiotason ilmiöiden analysointi vahvistuu

PTT:n toimitusjohtajan Iiro Jussilan mukaan Leminen vahvistaa tutkimuslaitoksen osaamista erityisesti yritys- ja organisaatiotason ilmiöiden analysoinnissa.

”Lemisessä yhdistyvät elinkeinoelämän käytännöllinen ymmärrys ja vankka tieteellinen osaaminen, mikä on eduksi soveltavassa tutkimuksessa. Toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmä on tärkeä osa PTT:n osaamisportfoliota. Siksi on tärkeää, että saimme ryhmälle kokeneen ja ansioituneen vetäjän.”

”Myös Lemisen ihmisläheinen ote ja vahvat näytöt projektijohtamisesta ovat tärkeitä PTT:n pyrkiessä saavuttamaan mm. työyhteisön hyvinvointiin ja tutkimuslaitoksen vaikuttavuuteen liittyvät strategiset tavoitteensa”, Jussila sanoo.

Toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmä aloitti toimintansa PTT:ssä vuonna 2017. Ryhmässä on tutkimusjohtajan lisäksi kolme liiketaloustutkijaa, ja käynnissä ovat muun muassa hankkeet koskien paikallisen sopimisen parhaita käytänteitä, osuustoiminnan mahdollisuuksia sote-uudistuksessa ja kestävän kehityksen innovaatioita.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.