Seppo Leminen nimitetty PTT:n toimiala ja -liiketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajaksi

Pellervon taloustutkimus PTT vankistaa osaamistaan yritysten ja organisaatioiden tutkimuksessa. Tutkimuslaitoksen toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmän uutena tutkimusjohtajana on elokuun alussa aloittanut KTT, TKT Seppo Leminen. Hänen erityisosaamistaan ovat liiketoiminnan kehittäminen ja innovaatioiden johtaminen.

”Viime aikoina olen tehnyt tutkimusta muun muassa esineiden internetistä ja palvelurobotiikasta. On kiinnostavaa seurata automaation leviämistä tehtaista muualle yhteiskuntaan – miten työtavat ovat murroksessa tai miten lohkoketjuja ja tekoälyä voitaisiin käyttää vaikkapa raaka- ja informaatioainevirtojen seurannassa tai terveystietojen käsittelyssä”, Leminen kertoo.

Toimiala- ja liiketalouden ryhmän tutkimusaiheita ovat mm. digitaaliset liiketoimintamallit ja ekosysteemit, robotiikka, lohkoketjut, innovaatiot, elävät laboratoriot, yhteiskehittäminen sekä organisaatioiden johtamisen ja markkinoinnin mallit.

Seppo Leminen toimii myös Aalto-yliopiston liiketoiminnan kehittämisen dosenttina ja kanadalaisen Carleton-yliopiston innovaatiojohtamisen dosenttina.

”PTT:ssä on vankkaa taloustieteen osaamista, ja laitoksella on sitoutuneet jäsenet sekä hyvä ja riippumaton maine”, hän sanoo.

Leminen siirtyi PTT:lle Laurea-ammattikorkeakoulun yliopettajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt LTT Tutkimus Oy:ssä, Invest in Finlandissa, Ericssonilla ja Jaakko Pöyry Oy:ssa.

 

Yritys- ja organisaatiotason ilmiöiden analysointi vahvistuu

PTT:n toimitusjohtajan Iiro Jussilan mukaan Leminen vahvistaa tutkimuslaitoksen osaamista erityisesti yritys- ja organisaatiotason ilmiöiden analysoinnissa.

”Lemisessä yhdistyvät elinkeinoelämän käytännöllinen ymmärrys ja vankka tieteellinen osaaminen, mikä on eduksi soveltavassa tutkimuksessa. Toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmä on tärkeä osa PTT:n osaamisportfoliota. Siksi on tärkeää, että saimme ryhmälle kokeneen ja ansioituneen vetäjän.”

”Myös Lemisen ihmisläheinen ote ja vahvat näytöt projektijohtamisesta ovat tärkeitä PTT:n pyrkiessä saavuttamaan mm. työyhteisön hyvinvointiin ja tutkimuslaitoksen vaikuttavuuteen liittyvät strategiset tavoitteensa”, Jussila sanoo.

Toimiala- ja liiketalouden tutkimusryhmä aloitti toimintansa PTT:ssä vuonna 2017. Ryhmässä on tutkimusjohtajan lisäksi kolme liiketaloustutkijaa, ja käynnissä ovat muun muassa hankkeet koskien paikallisen sopimisen parhaita käytänteitä, osuustoiminnan mahdollisuuksia sote-uudistuksessa ja kestävän kehityksen innovaatioita.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.