Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit lahjoittivat 100 000 euroa TAMKille

Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit ovat tehneet Tampereen ammattikorkeakoululle 100 000 euron suuruisen lahjoituksen.

”TAMK on sekä alueellisesti että valtakunnallisesti merkittävä oppilaitos. Yritykset ja yhteisöt hyötyvät sen korkeatasoisesta opetuksesta, kun oppilaat aikanaan siirtyvät työelämään. Lahjoitus kohdistuu liiketalouden opetuksen tukemiseen: haluamme tukea pirkanmaalaista talousosaamista ja korostaa sen merkitystä alueen menestyksen tekijänä”, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

TAMKin pääkampuksella lahjoituksen otti vastaan rehtori Markku Lahtinen.

”Olemme kiitollisia tästä lahjoituksesta sekä osuuspankkien osoittamasta luottamuksesta. Tampereen ammattikorkeakoululla on suuri vaikutus alueen elinkeinoelämään. Siksi on tärkeää, että pirkanmaalaiset yritykset näkevät meidät merkittävänä kumppanina koulutuksessa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lahjoitusvarat menevät suoraan näiden toimintojen kehittämiseen”, Markku Lahtinen sanoo.

TAMKin varainhankintakampanja jatkuu vuoden loppuun saakka. Kerättyjen eurojen perusteella ammattikorkeakoulu saa valtiolta ns. vastinrahaa. Vuoden 2019 alusta TAMK on osa Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä, johon lisäksi kuuluu uusi Tampereen yliopisto.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.