Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit lahjoittivat 100 000 euroa TAMKille

Pirkanmaan OP-liitto ja alueen osuuspankit ovat tehneet Tampereen ammattikorkeakoululle 100 000 euron suuruisen lahjoituksen.

”TAMK on sekä alueellisesti että valtakunnallisesti merkittävä oppilaitos. Yritykset ja yhteisöt hyötyvät sen korkeatasoisesta opetuksesta, kun oppilaat aikanaan siirtyvät työelämään. Lahjoitus kohdistuu liiketalouden opetuksen tukemiseen: haluamme tukea pirkanmaalaista talousosaamista ja korostaa sen merkitystä alueen menestyksen tekijänä”, sanoo OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund.

TAMKin pääkampuksella lahjoituksen otti vastaan rehtori Markku Lahtinen.

”Olemme kiitollisia tästä lahjoituksesta sekä osuuspankkien osoittamasta luottamuksesta. Tampereen ammattikorkeakoululla on suuri vaikutus alueen elinkeinoelämään. Siksi on tärkeää, että pirkanmaalaiset yritykset näkevät meidät merkittävänä kumppanina koulutuksessa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Lahjoitusvarat menevät suoraan näiden toimintojen kehittämiseen”, Markku Lahtinen sanoo.

TAMKin varainhankintakampanja jatkuu vuoden loppuun saakka. Kerättyjen eurojen perusteella ammattikorkeakoulu saa valtiolta ns. vastinrahaa. Vuoden 2019 alusta TAMK on osa Tampereen uutta korkeakouluyhteisöä, johon lisäksi kuuluu uusi Tampereen yliopisto.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.