Reilun kaupan viikko muistuttaa osuuskuntien työstä kehittyvissä maissa

Viikolla 43 eli 19.-25. lokakuuta vietetään Reilun Kaupan viikkoa. Pellervo on Reilu Kauppa ry:n jäsen.

Järjestö tekee tärkeää työtä sen eteen, että kehittyvien maiden pienviljelijöillä ja maataloustyöntekijöillä olisi mahdollisuus reiluun toimeentuloon ja päätösvalta omasta tulevaisuudestaan. Tämä tapahtuu yleensä osuuskuntien kautta.

Reilun kaupan brändi on suomalaisille tuttu, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kampanjaviikon aikana tehdään reiluutta selväksi niin kahvin, viinin kuin kukkienkin viljelyn osalta ennen kaikkea sosiaalisen median kanavissa.

Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vähentää globaalia köyhyyttä ja vaikuttaa kehittyvien maiden ihmisten elämään. Suomessa on myynnissä yli 1200 erilaista Reilun kaupan tuotetta. Niiden myynnin arvo oli 303 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Reilu kauppa ry on 33 järjestön muodostama yhdistys, joka perustettiin vuonna 1998. Tarkoituksena on tehdä eettisten, luotettavasti valvottujen tuotteiden valitseminen kuluttajille helpoksi sekä viestiä Reilun kaupan merkkijärjestelmästä. Yhdistys myös valvoo Reilun kaupan merkin käyttöä Suomessa ja Baltiassa. Yhdistys ei itse osallistu kaupankäyntiin.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.