Digitaliseringens potential i matkedjan – vilka är våra nästa steg

Digitalisering är dagens ord. Men hur skulle man kunna utnyttja det i den finländska matkedjan, bättre än hittills? Det händer mycket i branschen. Digitala plattformar har utvecklats. Kom med i ett webbinarium där man diskuterar digitaliseringens potential! Programmet (nedan) är tvåspråkigt, huvudspråket är svenska, några av presentationerna är på finska. Deltagande är kostnadsfritt. Vi ber om registrering senast 30.10. på https://pellervo-lv.creamailer.fi/survey/xobzjqznevz9k

Välkommen att delta!

Kari Huhtala
Verkställande direktör
Finlands Svenska Andelsförbund

Tid: 4.11.2020 kl. 13-15.

PROGRAM:

13.00-13.30
Miten kuluttajadataa voi hyödyntää ruokaketjun arvon lisäämisessä? (på finska) forskare ekon. mag. Laura Forsman, Åbo Universitet

13.30-14.00
Hur och varför dela gårdsdata i agribusiness? Ledande expert/digitala tjänster Martina Candolin, ProAgria

14.00-14.10
Digitalisering som en investering – hurdan räntabilitet kan man kräva? VD Jukka Suvitie (Pellervoinstitutet/PI-johtamiskoulu)

14.10-14.20
Paus

14.20-14.50
Agri Food Data Space Finland – uusi ympäristö yhdistämään suomalaista ruokadataa (på finska) Direktör Pertti Hyvärinen, Cinia Oy
– Kommentar: Emeritus professor Arto Lahti

14.50-15.00      Sammanfattning, direktör Markus Lassheikki MTK

Moderator: Ombudsman Max Schulman

Jaa artikkeli

Lue myös

En bred petition till Li Andersson och Petri Honkonen: Kooperativa företag ska lyftas fram inom skol- och universitetsutbildningen!  

Ett stort antal företagsledare och forskare vädjar till undervisnings- och kulturministrarna att i högre grad inkludera kooperation i den finländska skolutbildningen. Anledningen är en gemensam oro för att den affärs- och ekonomiska modell som kooperativa företag representerar nu återspeglas mycket dåligt i skolsystemet.