Reilun kaupan viikko muistuttaa osuuskuntien työstä kehittyvissä maissa

Viikolla 43 eli 19.-25. lokakuuta vietetään Reilun Kaupan viikkoa. Pellervo on Reilu Kauppa ry:n jäsen.

Järjestö tekee tärkeää työtä sen eteen, että kehittyvien maiden pienviljelijöillä ja maataloustyöntekijöillä olisi mahdollisuus reiluun toimeentuloon ja päätösvalta omasta tulevaisuudestaan. Tämä tapahtuu yleensä osuuskuntien kautta.

Reilun kaupan brändi on suomalaisille tuttu, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Kampanjaviikon aikana tehdään reiluutta selväksi niin kahvin, viinin kuin kukkienkin viljelyn osalta ennen kaikkea sosiaalisen median kanavissa.

Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vähentää globaalia köyhyyttä ja vaikuttaa kehittyvien maiden ihmisten elämään. Suomessa on myynnissä yli 1200 erilaista Reilun kaupan tuotetta. Niiden myynnin arvo oli 303 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Reilu kauppa ry on 33 järjestön muodostama yhdistys, joka perustettiin vuonna 1998. Tarkoituksena on tehdä eettisten, luotettavasti valvottujen tuotteiden valitseminen kuluttajille helpoksi sekä viestiä Reilun kaupan merkkijärjestelmästä. Yhdistys myös valvoo Reilun kaupan merkin käyttöä Suomessa ja Baltiassa. Yhdistys ei itse osallistu kaupankäyntiin.

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.