Osuustoiminnan aluevaaliohjelma 2022: Osuuskunta on loistoratkaisu sotepalveluiden tarjoamiseen!

Aluevaaleissa 23. tammikuuta 2022 suomalaiset valitsevat uusien hyvinvointialueiden ylintä päätäntävaltaa käyttävät aluevaltuustot. Haluamme painottaa, että osuus- kuntamalli tarjoaa monia mahdollisuuksia järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastus-toimen palvelut. Hankinnoissa tulisi painottaa hinnan lisäksi laatua ja vaikuttavuutta.

Osuustoiminnassa kantavana ajatuksena on ihmisten tasa-arvoinen kohtaaminen, ja sen takeena on demokraattinen päätöksenteko. Osuustoiminnan ihmisläheiset arvot ovat niitä arvoja, joita suomalaiset arvostavat myös sosiaali-, terveys- ja pelastus-toimen palvelutuotannossa. Osuuskuntamallin ideana on menestyvän liiketoiminnan avulla tuottaa alueellisia palveluja ja hyötyjä.

Hyvinvointialueiden perustamisen jälkeen kunnilla korostuvat sivistys-, infrastruktuuri- ja elinvoimatehtävät. Tämä luo uusia mahdollisuuksia kuntien elinvoiman kehittämi-selle ja voimavarojen kohdentamiselle. Myös työllisyyspalveluiden siirto kuntiin avaa mahdollisuuksia. Osuuskuntamallin avulla kunnissa voidaan lisätä monipuolisesti ihmisten ja alueiden hyvinvointia ja työllisyyttä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.