Osuustoiminnan aluevaaliohjelma 2022: Osuuskunta on loistoratkaisu sotepalveluiden tarjoamiseen!

Aluevaaleissa 23. tammikuuta 2022 suomalaiset valitsevat uusien hyvinvointialueiden ylintä päätäntävaltaa käyttävät aluevaltuustot. Haluamme painottaa, että osuus- kuntamalli tarjoaa monia mahdollisuuksia järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastus-toimen palvelut. Hankinnoissa tulisi painottaa hinnan lisäksi laatua ja vaikuttavuutta.

Osuustoiminnassa kantavana ajatuksena on ihmisten tasa-arvoinen kohtaaminen, ja sen takeena on demokraattinen päätöksenteko. Osuustoiminnan ihmisläheiset arvot ovat niitä arvoja, joita suomalaiset arvostavat myös sosiaali-, terveys- ja pelastus-toimen palvelutuotannossa. Osuuskuntamallin ideana on menestyvän liiketoiminnan avulla tuottaa alueellisia palveluja ja hyötyjä.

Hyvinvointialueiden perustamisen jälkeen kunnilla korostuvat sivistys-, infrastruktuuri- ja elinvoimatehtävät. Tämä luo uusia mahdollisuuksia kuntien elinvoiman kehittämi-selle ja voimavarojen kohdentamiselle. Myös työllisyyspalveluiden siirto kuntiin avaa mahdollisuuksia. Osuuskuntamallin avulla kunnissa voidaan lisätä monipuolisesti ihmisten ja alueiden hyvinvointia ja työllisyyttä.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.