Valio ylsi taas uusiin ennätyksiin

Valio-konserni tiedotti 4.3. tehneensä 2013 ennätyksellistä tulosta monella mittarilla mitattuna. Sen liikevaihto oli 2029 miljoonaa euroa ja tuottajillen maksama maidon tilityshinta 47,5 senttiä litralta. Myös konsernin maitokate ylsi uuteen ennätykseen eli 1026 miljoonaan euroon.

Vuonna 2013 Valio maksoi suomalaisille maidontuottajille 907 miljoonaa euroa (= 45 % liikevaihdostaan), missä oli 24 miljoonaa euroa kasvua edellisvuodesta. Valiolaisia maidontuottajia oli vuoden 2013 lopussa noin 7 500. Valion omistajiltaan vastaanottama maitomäärä oli 1 888 miljoonaa litraa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.