Valio ylsi taas uusiin ennätyksiin

Valio-konserni tiedotti 4.3. tehneensä 2013 ennätyksellistä tulosta monella mittarilla mitattuna. Sen liikevaihto oli 2029 miljoonaa euroa ja tuottajillen maksama maidon tilityshinta 47,5 senttiä litralta. Myös konsernin maitokate ylsi uuteen ennätykseen eli 1026 miljoonaan euroon.

Vuonna 2013 Valio maksoi suomalaisille maidontuottajille 907 miljoonaa euroa (= 45 % liikevaihdostaan), missä oli 24 miljoonaa euroa kasvua edellisvuodesta. Valiolaisia maidontuottajia oli vuoden 2013 lopussa noin 7 500. Valion omistajiltaan vastaanottama maitomäärä oli 1 888 miljoonaa litraa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.