Valio ylsi taas uusiin ennätyksiin

Valio-konserni tiedotti 4.3. tehneensä 2013 ennätyksellistä tulosta monella mittarilla mitattuna. Sen liikevaihto oli 2029 miljoonaa euroa ja tuottajillen maksama maidon tilityshinta 47,5 senttiä litralta. Myös konsernin maitokate ylsi uuteen ennätykseen eli 1026 miljoonaan euroon.

Vuonna 2013 Valio maksoi suomalaisille maidontuottajille 907 miljoonaa euroa (= 45 % liikevaihdostaan), missä oli 24 miljoonaa euroa kasvua edellisvuodesta. Valiolaisia maidontuottajia oli vuoden 2013 lopussa noin 7 500. Valion omistajiltaan vastaanottama maitomäärä oli 1 888 miljoonaa litraa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.