Osuuskunta -kirjan 2. painos ilmestyy huhtikuussa

Sanoma Pro julkaisee uuden osuuskuntalain mukaiseksi päivitetyn Turun yliopiston siviilioikeuden professori Jukka Mähösen ja Helsingin yliopiston kauppaoikeuden professorin Seppo Villan kirjan Osuuskunta huhtikuussa 2014. Kirja on tilattavissa mm. Sanoma Pro -verkkokaupasta.

Kirjaa kuvaillaan seuraavasti Sanoma Pron verkkosivuilla:

Osuuskuntalaki muuttui 1.1.2014. Osuuskunta on perusteos osuuskuntamuotoisen yritystoiminnan hallintoon ja toimielimille. Se kertoo kuinka uutta osuuskuntalakia tulee käytännössä soveltaa: mitkä ovat sen yhtymäkohdat osakeyhtiölakiin ja mitkä erityispiirteet. Teoksessa käydään asiakeskeisesti läpi osuuskunnan hallinnon järjestäminen ja talouden hoito. Teoksesta saat tietoa myös siitä, miten erilaiset ratkaisut vaikuttavat esimerkiksi varojenjakomahdollisuuksiin ja mitkä ovat eri tahojen toimivaltuudet ja tarkastusoikeudet taloudellisissa asioissa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.