Copa-Cogeca vaatii lisää tukea erityisesti maitosektorille Venäjän vastapakotteiden vuoksi

Copa-Cogeca varoittaa, että EU komission hedelmä- ja vihannessektorille antama tukipaketti ei riitä korvaamaan tulonmenetyksiä. Lisäksi tukea tarvitsevat myös muut, erityisesti maitoala.

Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen muistuttaa, että vastapakotteet iskevät kovaa moniin Euroopan maihin: ”Viljelijöillä ja tuottajaosuuskunnilla on jo muutenkin vastassaan vakavia haasteita ja tämä on viimeinen asia, jota he tarvitsevat. Kiista ei ole meidän vikamme, mutta silti toimialamme kärsii kaikkein eniten.”

Ensi viikolla Copan ja Cogecan puheenjohtajat kokoontuvat yhdessä Euroopan kansallisten maataloustuottaja- ja osuustoimintaorganisaatioiden puheenjohtajien kanssa Brysseliin tutkimaan vahingon laajuutta ja keskustelemaan tarvittavista lisätoimista. Tämä on juuri ennen EU ministerien kokousta 5. syyskuuta.

Copa-Cogeca kehottaa EU komissiota sekä jäseniä tarjoamaan tukea erityisesti maitosektorille.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.