Copa-Cogeca vaatii lisää tukea erityisesti maitosektorille Venäjän vastapakotteiden vuoksi

Copa-Cogeca varoittaa, että EU komission hedelmä- ja vihannessektorille antama tukipaketti ei riitä korvaamaan tulonmenetyksiä. Lisäksi tukea tarvitsevat myös muut, erityisesti maitoala.

Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen muistuttaa, että vastapakotteet iskevät kovaa moniin Euroopan maihin: ”Viljelijöillä ja tuottajaosuuskunnilla on jo muutenkin vastassaan vakavia haasteita ja tämä on viimeinen asia, jota he tarvitsevat. Kiista ei ole meidän vikamme, mutta silti toimialamme kärsii kaikkein eniten.”

Ensi viikolla Copan ja Cogecan puheenjohtajat kokoontuvat yhdessä Euroopan kansallisten maataloustuottaja- ja osuustoimintaorganisaatioiden puheenjohtajien kanssa Brysseliin tutkimaan vahingon laajuutta ja keskustelemaan tarvittavista lisätoimista. Tämä on juuri ennen EU ministerien kokousta 5. syyskuuta.

Copa-Cogeca kehottaa EU komissiota sekä jäseniä tarjoamaan tukea erityisesti maitosektorille.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.