Copa-Cogeca vaatii lisää tukea erityisesti maitosektorille Venäjän vastapakotteiden vuoksi

Copa-Cogeca varoittaa, että EU komission hedelmä- ja vihannessektorille antama tukipaketti ei riitä korvaamaan tulonmenetyksiä. Lisäksi tukea tarvitsevat myös muut, erityisesti maitoala.

Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen muistuttaa, että vastapakotteet iskevät kovaa moniin Euroopan maihin: ”Viljelijöillä ja tuottajaosuuskunnilla on jo muutenkin vastassaan vakavia haasteita ja tämä on viimeinen asia, jota he tarvitsevat. Kiista ei ole meidän vikamme, mutta silti toimialamme kärsii kaikkein eniten.”

Ensi viikolla Copan ja Cogecan puheenjohtajat kokoontuvat yhdessä Euroopan kansallisten maataloustuottaja- ja osuustoimintaorganisaatioiden puheenjohtajien kanssa Brysseliin tutkimaan vahingon laajuutta ja keskustelemaan tarvittavista lisätoimista. Tämä on juuri ennen EU ministerien kokousta 5. syyskuuta.

Copa-Cogeca kehottaa EU komissiota sekä jäseniä tarjoamaan tukea erityisesti maitosektorille.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.