Copa-Cogeca vaatii lisää tukea erityisesti maitosektorille Venäjän vastapakotteiden vuoksi

Copa-Cogeca varoittaa, että EU komission hedelmä- ja vihannessektorille antama tukipaketti ei riitä korvaamaan tulonmenetyksiä. Lisäksi tukea tarvitsevat myös muut, erityisesti maitoala.

Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen muistuttaa, että vastapakotteet iskevät kovaa moniin Euroopan maihin: ”Viljelijöillä ja tuottajaosuuskunnilla on jo muutenkin vastassaan vakavia haasteita ja tämä on viimeinen asia, jota he tarvitsevat. Kiista ei ole meidän vikamme, mutta silti toimialamme kärsii kaikkein eniten.”

Ensi viikolla Copan ja Cogecan puheenjohtajat kokoontuvat yhdessä Euroopan kansallisten maataloustuottaja- ja osuustoimintaorganisaatioiden puheenjohtajien kanssa Brysseliin tutkimaan vahingon laajuutta ja keskustelemaan tarvittavista lisätoimista. Tämä on juuri ennen EU ministerien kokousta 5. syyskuuta.

Copa-Cogeca kehottaa EU komissiota sekä jäseniä tarjoamaan tukea erityisesti maitosektorille.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.