Copa-Cogeca vaatii lisää tukea erityisesti maitosektorille Venäjän vastapakotteiden vuoksi

Copa-Cogeca varoittaa, että EU komission hedelmä- ja vihannessektorille antama tukipaketti ei riitä korvaamaan tulonmenetyksiä. Lisäksi tukea tarvitsevat myös muut, erityisesti maitoala.

Copa-Cogecan pääsihteeri Pekka Pesonen muistuttaa, että vastapakotteet iskevät kovaa moniin Euroopan maihin: ”Viljelijöillä ja tuottajaosuuskunnilla on jo muutenkin vastassaan vakavia haasteita ja tämä on viimeinen asia, jota he tarvitsevat. Kiista ei ole meidän vikamme, mutta silti toimialamme kärsii kaikkein eniten.”

Ensi viikolla Copan ja Cogecan puheenjohtajat kokoontuvat yhdessä Euroopan kansallisten maataloustuottaja- ja osuustoimintaorganisaatioiden puheenjohtajien kanssa Brysseliin tutkimaan vahingon laajuutta ja keskustelemaan tarvittavista lisätoimista. Tämä on juuri ennen EU ministerien kokousta 5. syyskuuta.

Copa-Cogeca kehottaa EU komissiota sekä jäseniä tarjoamaan tukea erityisesti maitosektorille.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.