OPn uusi avaus yritysrahoitukseen: pk-yrityksille pankkilaina ja riskirahoitus samassa paketissa

OP uudistaa ja täydentää yritysrahoitusta Suomessa tarjoamalla uutta yhden rahoitusprosessin toimintamallia yrityksille, jotka tarvitsevat sekä pankkilainaa että riskirahoitusta, mutta eivät ole valmiita luopumaan nykyisestä omistuksestaan.

Avaus liittyy OPn vuoden alussa käynnistämään Suomi nousuun -hankkeeseen. Hankkeessa OP pyrkii löytämään liiketoimintoihinsa liittyviä aloitteita, joilla voidaan lisätä taloudellista toimeliaisuutta ja luoda positiivisempaa virettä talouskeskusteluun. Nyt on vuorossa yritysrahoitus. Ideana on yhdistää uudella tavalla pankin osaaminen ja laajat yrityskontaktit sekä institutionaalisten sijoittajien sijoituskapasiteetti.

”Uusi avauksemme on tehty paremman Suomen puolesta samaan tapaan kuin aiempi aloite asuntolaina-asiakkaiden lyhennysvapaista. Tarjoamme yksinkertaisen ja tehokkaan uuden rahoitusvaihtoehdon yritysasiakkaillemme”, OPn pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Tarkoituksena on täydentää pankkirahoitusta. Tämä on Suomen markkinoilla uusi tapa tarjota riskirahoitusta. Se voisi parhaimmillaan käynnistää uusia hankkeita ja mahdollistaa uusien innovaatioiden kaupallistamisen.”

”Tavoitteenamme on ottaa yksi konkreettinen askel Suomen pääomamarkkinoiden monipuolistamisessa ja kartoittaa sellaisten riskirahoitusta tarvitsevien pk-yritysten määrä, jotka eivät ole valmiita kääntymään pääomasijoittajien puoleen”, Karhinen jatkaa.

Uudella rahoituspaketilla tavoitellaan yrityksiä, joiden liikevaihto on 10-50 miljoonaa euroa. Alkuvaiheessa OP Ryhmän omat vakuutus- ja eläkeyhteisöt varaavat pääasiassa pääomalainamuodossa tehtäviin sijoituksiin 50 miljoonaa euroa.

Jos uudelle toimintamallille on kysyntää, OP Ryhmä on valmis yhteistyöhön myös ryhmän ulkopuolisten institutionaalisten sijoittajien kanssa. Instituutiosijoittajille uusi malli on nykyisessä markkinassa tuottotasoltaan houkutteleva ja tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa salkun riskejä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.