Jyrki Rantsi Lihakunnan hallituksen puheenjohtajaksi

Lihakunta tiedotti sen hallintoneuvoston valinneen uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi agrologi Jyrki Rantsin, 47, Lapinlahdelta keskiviikkona 15.4.2015 Kuopiossa pidetyssä kokouksessaan. Paikka vapautui hallituksen puheenjohtajana olleen maanviljelysneuvos Timo Komulaisen luopuessa puheenjohtajuudesta ilmoittaen vähitellen vähentävänsä luottamustehtäviään. Komulainen on Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja.

Jyrki Rantsi viljelee vaimonsa Katrin kanssa sikatilaa Lapinlahden Varpaisjärvellä. Rantsi istuu myös Atrian hallituksessa. Komulaisen tilalle Lihakunnan hallitukseen nousi agronomi Ari Lajunen Tohmajärveltä. Lajusella on lypsykarjatila. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin sotkamolainen naudanlihantuottaja Pasi Korhonen.

Lihakunnan edustajisto päätti tilinpäätöskokouksessaan, että osuuspääomalle maksetaan korkoa 8 prosenttia. Osuuskunta teki viime vuonna tulosta 1,593 miljoonaa euroa. Edustajisto valitsi osuuskunnan hallintoneuvostoon Vivili Ylösen Pieksämäeltä, Lahja Hakulisen Pielavedeltä, Jussi Joki-Erkkilän Kalajoelta ja Asko Miettisen Joensuusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.