Jyrki Rantsi Lihakunnan hallituksen puheenjohtajaksi

Lihakunta tiedotti sen hallintoneuvoston valinneen uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi agrologi Jyrki Rantsin, 47, Lapinlahdelta keskiviikkona 15.4.2015 Kuopiossa pidetyssä kokouksessaan. Paikka vapautui hallituksen puheenjohtajana olleen maanviljelysneuvos Timo Komulaisen luopuessa puheenjohtajuudesta ilmoittaen vähitellen vähentävänsä luottamustehtäviään. Komulainen on Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja.

Jyrki Rantsi viljelee vaimonsa Katrin kanssa sikatilaa Lapinlahden Varpaisjärvellä. Rantsi istuu myös Atrian hallituksessa. Komulaisen tilalle Lihakunnan hallitukseen nousi agronomi Ari Lajunen Tohmajärveltä. Lajusella on lypsykarjatila. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin sotkamolainen naudanlihantuottaja Pasi Korhonen.

Lihakunnan edustajisto päätti tilinpäätöskokouksessaan, että osuuspääomalle maksetaan korkoa 8 prosenttia. Osuuskunta teki viime vuonna tulosta 1,593 miljoonaa euroa. Edustajisto valitsi osuuskunnan hallintoneuvostoon Vivili Ylösen Pieksämäeltä, Lahja Hakulisen Pielavedeltä, Jussi Joki-Erkkilän Kalajoelta ja Asko Miettisen Joensuusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.