Rilli 2019 Osuuskuntapäivät Joensuussa 12.9.2019

Joensuun uusilla veturitalleilla järjestetään 12. syyskuuta osuuskuntayrittämiseen keskittyvä tapahtuma Rilli 2019 Osuuskuntapäivät 2019.

Järjestäjien mukaan Osuuskuntapäivien tavoitteena on tuoda tutuksi paikallisten osuuskuntien kirjoa. 

Lisäksi tapahtumassa selvitetään mm. kysymyksiä:

Mikä tekee osuuskunnasta hieman erilaisen yritysmuodon? Miksi osuuskuntia syntyy enemmän kuin koskaan ennen? Miksi osuuskunta sopii aloittavalle yrittäjälle? Mistä löytyy konkareita avuksi uuden osuuskunnan perustamiseen? Kaivattu yhteisöllisyys – iloja ja kiroja? Ovatko isot osuuskunnat unohtaneet alkuperäiset arvot ja osuuskuntaeetoksen? Uuden osuuskuntalain mukaan yksikin ihminen voi perustaa osuuskunnan, miten se eroaa yksityisyrittäjyydestä?​

Osuustoimintakeskus Pellervo on mukana tapahtumassa. Hannes Gebhardin rahasto myönsi apurahan tapahtuman järjestämiseen. 

Lisätietoja tapahtumasta sen kotisivulta http://suunnittelupaja.fi/osuuskuntapaivat.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.