Rilli 2019 Osuuskuntapäivät Joensuussa 12.9.2019

Joensuun uusilla veturitalleilla järjestetään 12. syyskuuta osuuskuntayrittämiseen keskittyvä tapahtuma Rilli 2019 Osuuskuntapäivät 2019.

Järjestäjien mukaan Osuuskuntapäivien tavoitteena on tuoda tutuksi paikallisten osuuskuntien kirjoa. 

Lisäksi tapahtumassa selvitetään mm. kysymyksiä:

Mikä tekee osuuskunnasta hieman erilaisen yritysmuodon? Miksi osuuskuntia syntyy enemmän kuin koskaan ennen? Miksi osuuskunta sopii aloittavalle yrittäjälle? Mistä löytyy konkareita avuksi uuden osuuskunnan perustamiseen? Kaivattu yhteisöllisyys – iloja ja kiroja? Ovatko isot osuuskunnat unohtaneet alkuperäiset arvot ja osuuskuntaeetoksen? Uuden osuuskuntalain mukaan yksikin ihminen voi perustaa osuuskunnan, miten se eroaa yksityisyrittäjyydestä?​

Osuustoimintakeskus Pellervo on mukana tapahtumassa. Hannes Gebhardin rahasto myönsi apurahan tapahtuman järjestämiseen. 

Lisätietoja tapahtumasta sen kotisivulta http://suunnittelupaja.fi/osuuskuntapaivat.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.