Rilli 2019 Osuuskuntapäivät Joensuussa 12.9.2019

Joensuun uusilla veturitalleilla järjestetään 12. syyskuuta osuuskuntayrittämiseen keskittyvä tapahtuma Rilli 2019 Osuuskuntapäivät 2019.

Järjestäjien mukaan Osuuskuntapäivien tavoitteena on tuoda tutuksi paikallisten osuuskuntien kirjoa. 

Lisäksi tapahtumassa selvitetään mm. kysymyksiä:

Mikä tekee osuuskunnasta hieman erilaisen yritysmuodon? Miksi osuuskuntia syntyy enemmän kuin koskaan ennen? Miksi osuuskunta sopii aloittavalle yrittäjälle? Mistä löytyy konkareita avuksi uuden osuuskunnan perustamiseen? Kaivattu yhteisöllisyys – iloja ja kiroja? Ovatko isot osuuskunnat unohtaneet alkuperäiset arvot ja osuuskuntaeetoksen? Uuden osuuskuntalain mukaan yksikin ihminen voi perustaa osuuskunnan, miten se eroaa yksityisyrittäjyydestä?​

Osuustoimintakeskus Pellervo on mukana tapahtumassa. Hannes Gebhardin rahasto myönsi apurahan tapahtuman järjestämiseen. 

Lisätietoja tapahtumasta sen kotisivulta http://suunnittelupaja.fi/osuuskuntapaivat.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.