Hannu Krook SOK:n pääjohtajaksi

SOK:n hallintoneuvosto nimitti keskiviikkona 16. joulukuuta SOK:n uudeksi pääjohtajaksi Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja, kauppaneuvos Hannu Krookin. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2021 alussa.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkaraisen mukaan Hannu Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

”Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti”, Pikkarainen toteaa SOK:n tiedotteessa.

Uusi pääjohtaja Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi.

Krookin ehdoton valtti tehtävään on SOK:n mukaan monipuolinen johtajakokemus markkinoiden johtavien brändien parissa yhdistettynä vahvaan asiakasnäkemykseen. Ennen toimitusjohtajuuttaan Varuboden-Oslassa Krook on työskennellyt toimitusjohtajana niin perheyritys Oy Otto Brandt Ab:ssa, globaalissa bränditalossa Cola Cola Juomat Oy:ssä kuin teleoperaattorimaailmassakin. Haastavan johtamiskokemuksen tarjosi kriisiyhtiö Tiimarin luotsaaminen 2009-2011.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.